19 Ocak 2009 Pazartesi
- 19 Ocak 2009 Pazartesi
- 07 - Yöresel Yemekler
- 1 yorum
Malzemeler:
Temizlenmiş koyun mumbarı
1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı küp doğranmış kuzu ciğeri
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, baharatlar
Yapılışı:
İçine sıvı yağ konmuş bir tencerede soğan ince doğranıp ciğerle birlikte kavrulur.Üzerine salça konur ve birlikte biraz daha kavrulur.En son bulgur eklenir ve tüm malzemeler 5 dak. boyunca kavrulur.Ocaktan aldıktan sonra tuz ve baharatları eklenir.
Mumbarların doldurma işlemi sırasında ters çevirilerek (iç kısmı dışa getirilerek) doldurulması gerekir. Doldurma işi bitince yağlı yüzeyin iç kısımda kalması, iç kısmın da dışarıya dönmüş olması gerekir. Üzerine yarım çay bardağı sirke ve bir miktar su dökülüp yarım saat bekletilir.Yarım saat sonunda yıkanıp düdüklü tencerede 1 badak sulandırılmış salça eklenerek 45-50 dak. pişirilir.Pişen mumbar dolmaları bir tavaya alınarak tereyağında kızartılıp servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok seviyorum.
Ellerinize sağlık.
Ne güzel şeyler var böyle.
Yorum Gönder