Yeni Yıl

22 Ocak 2009 Perşembe











Bir gün önceden marine edip buzdolabına kaldırdığım tavuk göğüs eti ve renklerine bayılıp aldığım birer adet sarı ve kırmızı dolmalık biberle ne yapabilirim derken, bu yemeği yapmayı düşündüm. Yanında tarhana çorbası, salata ve beyaz bulgur pilavı eşliğinde doyurucu bir akşam yemeği oldu. Tabiki tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler: (4 kişilik)
Birer adet sarı ve kırmızı renkli dolmalık biber (jülyen doğranmış)
3 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı süt
4 diş ezilmiş sarımsak
yarımşar çay kaşığı köri, tuz, kekik
1 çay bardağı kadar un
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Ezilmiş sarımsağın yarısı, süt, köri, tuz ve kekikle bir karışım elde edilir.Buna doğranmış tavuk göğüs etleri konur ve ağzı sıkıca kapatılıp en az 2 saat bekletilir(ben ertesi akşama kadar buzdolapta beklettim). Bu marinede bekletmek tavuğa hem çok güzel bir lezzet veriyor, hem de tavuğa has o kötü kokunun yok olmasını sağlıyor.Tavaya az miktarda sıvı yağ konur, sarımsakların yarısı ve jülyen doğranmış dolmalık biberler de ilave edilerek harlı ateşte yumuşayana kadar sotelenir.Malzemeler bir tabağa alınır ve tavaya tekrar sıvıyağ konur.Delikli kepçe ile marineden alınan tavuk parçaları, yayvan bir tabakta bulunan una iyice bulanır.Sonra tavada birbirine yapışmamasına dikkat edilerek kızartılır.Kızartma işlemi tamamlanınca biber soteleri ile karıştırılıp sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ne güzel şeyler var böyle.
Hepsini ziyaret edicem.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı