19 Ocak 2009 Pazartesi
- 19 Ocak 2009 Pazartesi
- 16 - Aperatifler
- 3 yorum
Haftasonu Kibele Sofrası'ndan bu tarifi denemeye karar verdim. 5 çayı eşliğinde tattığımız bu tarifi biz çok beğendik. Sevgili Banu Gökşin'e çok teşekkürler.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı hindistan cevizi veya muskat rendesi(ben hindistan cevizi kullandım)
Tuz
Sosu için:
2 büyük domates (rendelenmiş)
2 diş sarmısak
2 ymek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı fesleğen
Yapılışı:
Mısır unu, süt ve su orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Koyulaşmaya başlayınca kaşar rendesi eklenir, 1 dak. pişirilir ve soğumaya bırakılır. Hamur, küçük toplar halinde yuvarlanıp fırın kabına dizilir.
Ayrı bir tencerede sarımsak ve domates zeytinyağında kavrulur.Sosu blenderdan geçirilir.Fesleğen eklenir ve karışım topların üzerine dökülür.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dak. pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
canım tarıf veren sıtelerı karstırmıs olmalısın bu tarıf yeturda yok yanı benım sayfadan almıssın sanırım.
http://www.kibelesofrasi.com/archives/1095
Sevgili Banu
Evet gerçekten de bir hata yapmışız, çok özür dileriz.Bu leziz tarifi senin sitende gördük ama yazarken bir yanlışlık olmuş.Kusura bakma lütfen.Dikkatin ve anlayışın için teşekkür ederiz...
Yorum Gönder