5 Ocak 2009 Pazartesi
- 5 Ocak 2009 Pazartesi
- 09 - Makarna ve Pilavlar
- 1 yorum
Hamsili pilav
Malzemeler: (6 kişilik)
1,5 Kg. ayıklanmış Hamsi
2 su bardağı pirinç
1 büyük kurusoğan
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Kıyılmış dere otu
Tuz,Yenibahar,Tarçın
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ
Yapılışı
Ayıklanmış balıklar, yağlanmış bir kalıbın tabanına ve yanlarına derisi alta gelecek şekilde bir sıra dizilir.Tuz ve karabiber serpilir.Diğer tarafta ince doğranmış soğan, bir tencerede şeffaflaşana kadar kavrulur, fıstık ve kuş üzümü eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.İyice yıkanmış pirinç eklenir, tekrar kavrulur.Ölçü ile su eklenir (ben 2,5 su bardağı sıcak su ekledim).Pilavı tam pişirmeden ocaktan alınır.Baharatları ve kıyılmış dere otu eklenip karıştırılır. Balık dizdiğimiz tepsiye pilav boşaltılır.Üzeri düzeltilir. Kalan Hamsiler de üzerine derisi yukarıda kalıcak şekilde düzgün olarak dizilir.1 tatlı kaşığı salça, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sıcak su karıştırılıp üzzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış fırında 200-250 dercede altı-üstü kızarana kadar pişirilir.Dinlenmeye bırakılır.Büyük bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Aman aman ne hoş böyle bu yemekler, hamsili pilavı çok severim.
Yorum Gönder