1 Ocak 2009 Perşembe
- 1 Ocak 2009 Perşembe
- 13 - Börekler
- Yorum yazın
Malzemeler:
1 kg yufka
Yarım kg yufka
1 adet soğan
Baharat(karabiber, kimyon)
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
2 yumurta (yumurtaların beyazları kıymalı içe katılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Çörek otu
Tuz
Yapılışı:
Yoğurt, sıvı yağ, yumurta sarıları ve ılık suyu bir kasede çırpın.Başka bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, yumrta beyazları, maydonoz ve baharatlar yoğurularak pide içi gibi iç hazırlanır (gerekirse birkaç yemek kaşığı su eklenerek kıymalı iç cıvıltılır).
Bir yufkayı tezgaha serin.Bu yoğurtlu karışımdan yufkanın tamamına sürün.Karşılıklı kenarlarını ortaya kapatarak buluşturun.Yufkaların dış kenarlarına kıymalı harçtan yayarak koyun.Her iki kenarı da ortaya doğru kıvırarak birleştirin ve keserek iki ruloyu birbirinden ayırın.Bu şekilde bütün yufkaları hazırlayın.Her bir ruloyu eşit parçalara bölün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Kalan yoğurtlu harcı böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder