Yeni Yıl

1 Ocak 2009 Perşembe

















Malzemeler: (6 kişilik)
1,5 kg kuzu eti
1 baş soğan
Yarım su bardağı süt
Biberiye
Zeytinyağı
Kekik
Tuz

Yapılışı:
Etleri kuşbaşı doğrayın, şişlere geçirin.Ayrı bir yerde soğanı rendeleyin.Soğanın suyunu, yarım bardak sütü ve biberiyeyi, bir tepsiye konmuş et şişlerin üzerine dökün, streçleyerek soğuk bir yerde bir gece bekletin.
Ertesi gün bekleyen etleri, sulanmış olan marineden süzdürerek alın.Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek pişireceğiniz tavaya ya da ızgaraya alın. (Tavaya ayrıca yağ dökmeyin.)Tuz ve kekiğini atıp her tarafını kızartın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı