1 Ocak 2009 Perşembe
- 1 Ocak 2009 Perşembe
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- Yorum yazın
Malzemeler: (6 kişilik)
1,5 kg kuzu eti
1 baş soğan
Yarım su bardağı süt
Biberiye
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Yapılışı:
Etleri kuşbaşı doğrayın, şişlere geçirin.Ayrı bir yerde soğanı rendeleyin.Soğanın suyunu, yarım bardak sütü ve biberiyeyi, bir tepsiye konmuş et şişlerin üzerine dökün, streçleyerek soğuk bir yerde bir gece bekletin.
Ertesi gün bekleyen etleri, sulanmış olan marineden süzdürerek alın.Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek pişireceğiniz tavaya ya da ızgaraya alın. (Tavaya ayrıca yağ dökmeyin.)Tuz ve kekiğini atıp her tarafını kızartın.Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder