Yeni Yıl

20 Ocak 2009 Salı

















Sevgili Blogseverler; geçen hafta sonu birazcık boşalan derin dondurucuma yeni birşeyler yapıp koymak için kolları sıvadım.İşyerinde müsait oldukça bloglar arasında dolaşıp yeni tarifler, yeni bilgiler bulmak çok hoşuma gidiyor.Bunlardan birisi hazırlayıp gerektiğinde çıkartıp pişirebileceğimiz hem kolay hem doyurucu bir yemek. Sosyete mantısını sizler de hazırlayıp yemeğiniz olmadığında hemen pişirebilir veya misafirleriniz geldiğinde ikram edebilirsiniz. Buyrun tarifine...

Malzemeler:
1 kg. hazır yufka
250gr. yağsız kıyma
1 kuru soğan ince kıyılmış
tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
üzerine sürmek için sulandırılmış bir miktar sıvıyağ

Sos için:
1 doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ (hepsi salça sosu gibi pişirilir)
süzme yoğurt

Yapılışı:
İç malzemesi karıştırılıp biraz sulu kıvamda hazır edilir.(ben bir iki yemek kaşığı kadar su ilave ediyorum, böylece karışım yufkalara daha kolay sürülüyor)
Yufka tezgaha serilir, üzeri sulu yağ karışımı ile ıslatılır. Sekiz parçaya kesilir. her parçanın geniş kenarına kıymalı harçtan serpiştirilir, sigara böreği gibi sarılıp kendi etrafında kıvrılarak gül şekli verilir ve kürdanla tutturulup yağlanmış tepsiye dizilir.Tüm işlem bitince sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.Süzme yoğurda azar azar ılık su ilave edilerek hem ısısı hem kıvamı ayarlanır ve servis tabağına alınan mantıların üzerlerine gezdirilir, en üste de salçalı sostan gezdirilip sıcak servis yapılır. Bu şekilde yapılan kızartılandan daha hafif oluyor.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı