Yeni Yıl

27 Ocak 2009 Salı

















Bu tarifi misafirim geleceği zaman Mekanımız Mutfak adlı devamlı takip ettiğim blogtan bulmuştum ve herkes çok beğenmişti.Ben de buraya koymak istedim.

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı kıyılmış taze nane
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
Tuz
Çörek otu

Yapılışı:
1 yumurtanın sarısını ayırıp kalanları iyice çırpın.Üzerine yoğurt, sıvı yağ, tuz ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.Çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış zeytinlerle kıyılmış naneyi ekleyip biraz daha yoğurun.Yağlanmış kalıba (tart kalıbı en uygunu oluyor) yayın ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün, çörek otunu serpiştirin.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı