Sebze yemekleri yaparken en çok şikayet edilen iki konu vardır:
Keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesi ve yeşil renkli sebzelerin renklerini kaybetmesi.Her iki problemin de çözümü tektir ve çok basittir.
Soğan, karnabahar, lahana gibi keskin kokulu yiyeceklerin kokularının yemeğe sinmesinden şikayetçiyseniz, bu sebzeleri pişirirken tencerenin kapağını aralık tutun.
Kapağı açık tutularak pişirilmesi gereken diğer yemek türleriyse yeşil renkli sebzelerin kullanıldığı yemeklerdir.Böylece buharın dışarı çıkması sağlanacak ve sebzeleriniz renklerini kaybetmeyecektir.
Eğer sebzelerinizi haşlayacaksanız ve renklerinin de kaybolmasını istemiyorsanız, haşlama suyuna bir miktar sirke ekleyin.
Çok bilinen bir öneri olmasına rağmen tekrar etmekte fayda var.Yemeklerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, yemeklerinizi sıcak su ile pişirin.
8 Ocak 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder