Yeni Yıl

27 Ocak 2009 Salı

4















Bu tarifimi daha önce Tarif Defteri Forumu'nda da vermiştim.Deneyen arkadaşlarımın çok beğenmesi üzerine burada da sizlerle paylaşmak istedim.Bu hafta sonu ablamlardaki buluşmamızda yeğenlerimin isteği üzerine yeniden yaptım.İşte tarifi...

Malzemeler:2 su bardağı ince bulgur
2'şer yemek kaşığı dolusu biber ve domates salçası ( korkmayın koyun)
4 diş ezilmiş sarımsak
1 komposto kasesi soyulmuş, doğranmış domates
2 limonun suyu (salçaları bununla inceltelim)
2 adet çok ince çentilmiş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı)
1/2 kıyılmış maydonoz ve taze soğan, körpe marul yaprakları
Sıcak su (Miktarı bulguru yumuşatacak kadar olmalı)
Tuz, kimyon, pul biber, karabiber( birer çay kaşığı)

Yapılışı:Bulguru büyükçe bir kasede sıcak su ile ıslatıp kapak kapatıp yumuşamasını bekleyin (buradaki püf nokta, bulgurun, sıcak su ve limonla sulandırılmış salçalar ile doğranmış domatesle birlikte yumuşatılması işleminin iyi ayarlanabilmesidir).Sonra üzerine limonla sulandırılmış salçaları, domatesi ve incecik kıyılmış kuru soğanı ve sarımsağı ilave edip yoğurun.Yoğurma işlemi malzemeler birbiriyle özleşene kadar devam etmeli.Daha sonra zeytinyağını, tuzunu, baharatlarını, nar ekşisini ilave edin.Tekrar yoğurun ve tadını kendi damak tadınıza gore ayarlayın.Sonra yeşilliklerini ilave edip çok yoğurmadan karışmasını sağlayın.İster köfte gibi sıkarak, ister servis tabağında şekil vererek yeşilliklerle ve turşu ile ikram edin.İnanın tadına doyamayacaksınız.Ve ağzı sıkı kapalı bir kapta üç-dört gün çok rahat saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya çok karmaşık tarif okudum okudum zor anlıyorumm lütfen aydınlatın yapmak istiyorum misafirlerim gelecek sabirsızlanıyorum bu rayı anlamadımmmm(buradaki püf nokta, bulgurun, sıcak su ve limonla sulandırılmış salçalar ile doğranmış domatesle birlikte yumuşatılması işleminin iyi ayarlanabilmesidir).Sonra üzerine limonla sulandırılmış salçaları, domatesi ve incecik kıyılmış kuru soğanı ve sarımsağı

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Adsız,kısırlık bulgurunuzu üzerine sıcak su gezdirerek ıslatın. suyun çok olmamasına dikkat ederek azar azar dökerek ama her tarafının ıslandığından emin olun.., ilave edeceğiniz biber ve domates salçasını limon suyuyla inceltin ve bunuda ilave edin ağzını kapatın ,bulgurun 5 dakika yumuşamasını bekleyin sonra karıştırarak yoğurmma işlemine geçin.Özet olarak ne çok sulandırıp suluca bir pilav ,ne de çok az su ile sadece üstünü ıslatıp alttaki bulguru kuru bırakmayın. her cins bulgurun su çekme miktarı farklıdır.. Ama siz 5-10 dakika yoğurarak bu sonucu görün sonra gerekirse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz .
Malzemelerle iyice yoğurduğunuzdan emin olun ve sıktığınızda çiğ köfte kıvamında olmalı. Eminim en lezzetli şekilde başaracaksınız sevgiler . Denediğinizde bana sonucu yazarsanız sevinirim..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı