Yeni Yıl

11 Nisan 2012 Çarşamba





Tarif Trish Magwood a ait

 Malzemeler:

  • Sarımsak
  •  Zeytinyağ
  • Hindistan cevizi sütü 
  • Balık sosu
  • Esmer şeker
  • Köri
  • ons (20 mL) chopped cilantro/kişniş
  • 1 teaspoon (5 mL) salt/tuz
  • 1/2 teaspoon (2mL) pepper/biber
  • 2 pounds (1 kg) boneless, skinless chicken breasts, cubed /derisi ve kemiği çıkartılmış tavuk göğüs
  • 24 bamboo skewers /bambu çöp şiş
Balık sosu hazırlama:

1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon
Malzemeleri çırpıcı ile akıcı bir kıvamda olana dek iyice çırpın


Hazırlanışı:

 Öncelikle çöp şişleri yanmamaları için bir süre suda bekletin hatta varsa şarapta bekletin (şarabın aroması tavuğa geçiyor).
Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp harmanlayın  tavuk etlerini içine koyup üzerini streçle kapatarak en az yarım saat marinadda bekletin.
Sonra hafifçe yağladığınız grillde veya ızgarada her tarafı nar gibi olana dek pişirin. dilediğiniz bir sosla servis yapın.

Not: Şekerin ve sarımsağın tavuk etine verdiği lezzete şahit olun
Eğer bulursanız Naturamaks  marka (katkısız) hazır Balık veya et  Sosunu da  kullanabilirsiniz.
Biz bunun yanında ballı+ hardal karışımı sosu çok seviyoruz.

.
.

Benzer Yazılar:

  • Kuzu Etli Mantarlı Güveç Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim. Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun.. Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindi… Read More
  • Sersele Kebabı/ Adıyaman yöresi       Bir hafta sonuna daha geldik, günler ne kadar hızlı geçiyor sanki dünmüş gibi yeni yıl, mart, nisan diyorduk bakın yazı bitirmek üzereyiz.. Biz güzel bir karadeniz gezisi yaparak dinleneceğiz zannet… Read More
  • Püreli KebapBütün güzelliklerin bir arada yaşanacağı güzel bir gün diliyorum sevgili dostlar.. Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı doğranmış et( kuzu eti kullandım)  2 soğan  1 domates  1 kilo patates  125 gr.tereyağ… Read More
  • Bayram da Annem usulü Keşkek Bayram geldi geçti bile, Allah sağlıkla tekrarına erdirsin hepimizi .. Kurban etinden ayırdığım iki parça gerdan etiyle keşkek yapmayı istemiştim. Keşkek bir çok bölgede pişirilmesi konusunda farklılıklar yaratsa da genel an… Read More
  • Kağıt Kebabı Günaydınlar herkese, gününüz aydın olsun.   Davet sofralarımda tercihlerimden birisi de kağıt kebabıdır. hem görselliği hem kişiye özel sunumunun kolaylığı açısından bana  cazip geliyor ayrıca itiraf etmeliyi… Read More

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis mi nefis gözüküyor,bu özel sosu denemek isterim fakat,sanırım burada bulamayacağım malzemeler var:( Yine de olanlarla denemek istiyorum.
Ellerine sağlık canım..
Muhabbetle..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

GÜZEL BİR LEZZET TABAĞI ELLERİNE SAĞLIK.
:)

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik,cok lezzetli duruyor,sevgilerle.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Tavuklar nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımmm..nefisler..sevgiler

mine dedi ki...

ne kadar değişik ve nefis gözüküyor ellerine sağlık

www dedi ki...

Orjinal ve guzel bir tarif; ellerine saglik!

YeMeK vAkTi dedi ki...

Balık sosu ne olaki dicektimki aşağıda tarifi varmış .Üfff ellerine sağlık canım

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı