Güzelliklerle dolu sağlıklı bir hafta daha olsun sevgili dostlar.
Anneciğim bu böreği çok farklı iç malzemeler kullanarak yapardı. Kabaklısı pırasalısı ve patateslisi favorimdir. Malzemenin en önemli ayrıntısı içine taze süt kaymağı ilave edilmesidir. Ben süt kaymağını Erzincan Mandıra da bulabiliyorum, daha doğrusu onların ürünü çok kaliteli olduğu için başka bir yerden almaya gerek duymuyorum..
PIRASALI BOŞNAK BÖREĞİ
Malzemeler:
2 su bardağı su
Aldığı kadar Un,
Aldığı kadar Un,
Tuz
İç Harcı:
1/2kg.İnce Doğranmış Pırasa
Karabiber ve Pulbiber, tuz
Karabiber ve Pulbiber, tuz
1 su brd.Süt kaymağı
Kıyılmış maydonoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine:
Yumurta-süt karışımı
Hazırlanışı:
Pırasalar çok ince kıyılır ve bol sirkeli suda yıkanır iyice süzdürülür.
Bir tavada pırasalar sıvıyağda pişinceye kadar kavrulur. Üzerine pulbiber çok az tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz eklenir. Ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır.En son süt kaymağı ilave edilir karıştırılır.
Hamuru için 2 bardak suya tuz atılır ve aldığı kadar un ilave edilerek yumaşacık bir hamur yoğrulur. 16 eşit bezeye ayılır. Üzerine bez örtüp yarım saat dinlendirilir. fırın kabı yağlanır hazır edilir.
Her beze çay tabağından büyükçe açılır arası yağlanarak dörtlü gruplar halinde üstüste konur en üste konan beze yağlanmaz.
Dörtlü bir grup alınarak tezgahta fırın kabı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır tepsiye serilir.
Üzerine pırasalı harç yayılır, yine aynı yöntemle dörtlü bir beze grubu daha açılıp serilir.
Sonuçta iki kat hamur arası pırasalı iç olarak hazırlanır ve 16 beze ile iki orta boy tepsi börek elde edilir.(siz tepsinize göre bezeleri daha büyük tutup az sayıda hazırlayabilirsiniz).
Yağlanmış bıçakla karelere dilimlenir. Üzerine yumurtalı süt karışımı sürülür, çörekotu serpip önceden ısınmış fırında pişirilir.
Üzerine pırasalı harç yayılır, yine aynı yöntemle dörtlü bir beze grubu daha açılıp serilir.
Sonuçta iki kat hamur arası pırasalı iç olarak hazırlanır ve 16 beze ile iki orta boy tepsi börek elde edilir.(siz tepsinize göre bezeleri daha büyük tutup az sayıda hazırlayabilirsiniz).
Yağlanmış bıçakla karelere dilimlenir. Üzerine yumurtalı süt karışımı sürülür, çörekotu serpip önceden ısınmış fırında pişirilir.
12 yorum:
hiç abartmıycam "müthiş" gözüküyor.. sevgilerimle..
Böreğin nefis görünüyor canım. Ellerine, emeğine sağlık. Sevgiler...
merhaba 401. kişi olarak siizi iizlemeye aldım...
pırasalı böreğinizi çok beğendim...
ellerinize sağlık...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm..
kocaman sevgiler...
cok leziz gorunuyor,ellerine saglik sevgilerle.
Erzincan Mandıranın bir çok ürünü hakikaten çok kaliteli, böreğe gelince ellerinize sağlık :)
ellerine sağlık canım.enfes bir börek olmuş.en kısa sürede deneyeceğim...güzel bir gün diliyorum.öpüyorum..
çok güzeel..benimde favorim olsaydı patatesli olurdu..çok güzel bir tarif.ellerine sağlık..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YERİM BEN BUNLARI MMMMM:)
Ne yapsan çok güzel yapıyorsun.Bunlarda harika görünüyor
Ben zaten pırasalı böreğe bayılırım
Ellerine sağlık
İyi haftalar
ovv hamurmu açtınız:)) Elceğizlerinize sağlık.
Madem taslakta yayınlada pişti olalım yahu :)
canım borek nefıs gornuyor valla boş vaktım olsa da yapabılsm keşke ellerın gormesın
Pırasayla yapılan herşeyi ben de çok seviyorum. Özellikle böreklere yakıştığını düşünüyorum ama hiç kaymakla yapmamıştım listeme ekledim. Deneyeceğim...
Sizi izlemeye aldım. ben de beklerim...
Yorum Gönder