23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.
22 Nisan 2012 Pazar
22 Nisan 2012 Pazar
4 yorum
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Ulusal Bayramıdır.
23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.
23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.
Benzer Yazılar:
Hazır Baklava Yufkası İle Büzgü BaklavaBiraz tembel işi bir baklava tarifi ama olsun, gayet lezzeli oluyor.Malzemeler: (Bu malzemeler 50x40 ebadında bir tepsi için)1 paket baklava yufkası2 su bardağı ince çekilmiş ceviz1 su bardağı eritilmiş tereyağŞerbet için:5 s… Read More
Zeytinyağlı taze barbunyaMalzemeler : (4 kişilik)1,5 su bardağı taze barbunya1adet soğan1 adet havuç1 adet orta boy patates 1 kase doğranmış domates1 yemek kaşığı biber ve domates salçası3 diş kıyılmış sarımsak1 yemek kaşığı şeker1/2 çay bardağı ze… Read More
Bolonez Soslu MakarnaMalzemeler:1 paket makarna (ben penne makarna kullandım)200 gr. kıyma2 adet orta boy domates1 yemek kaşığı salçaisteğe göre 2-3 diş sarımsakyarım çay bardağı zeytinyağı1 litre sutuz, karabiberbir tutam maydonozYapılışı:Tencer… Read More
Kayseri KetesiMalzemeler: (8 adet kete için) 3 su bardağı ılık süt (1 kahve fincanı üzeri için ayrılır)1 su bardağı sıvıyağ1 paket yaş mayaAldığı kadar un1 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz İç malzemesi:1 su bardağı tereyağla kavrulmu… Read More
Yoğurtlu Havuç SalatasıMalzemeler:4 adet havuç1 kase katı yoğurt(suyu iyice süzülmüş)2 yemek kaşığı mayonez2 yemek kaşığı sıvı yağtuzbir tutam maydonozYapılışı:Havuçların kabukları sıyırılır ve rendenin iri tarafıyla rendelenir.Tavaya sıvı yağ konu… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
kutlu olsun tüm çocuklara
Sevgili Şükran Hanım,
Maşallah Can çok tatlı olmuş.
Sizi Portakal Ağacı forumdan beri takip ediyorum.
Sitenizde verdiğiniz çikolatalı soslu kremalı tatlı tarifinizi dün akşam yaptım. Bu akşam tadına bakacağız. Ben tencerinin dibin sıyırırken tadı harikaydı. Malzeme listesinde yok ama tarifte tereyağından bahsediliyor. Zahmet olacak ama ne kadar tereyağı konulacağını belirtir misiniz lütfen.
Becerikli, hamarat Şükran Hanım İstanbul'da olsaydınız sizinle tanışmayı çok isterdim.
Sağlıklı ve mutlu günler.
Nurten
ooh çok güzelmiş ellerinize sağlık.. sizi izlemeye aldım,sizide benım bloguam beklerım..
sevgiler...
Merhaba arkadaşım blogumda yöresel lezzetler adında etkinligim var son 10 gün kaldı davetiye bırakıyorum sizlerde nefis lezzetli yemek tariflerinizi paylaşmak istemezmisiniz.
Yorum Gönder