Tarif Trish Magwood a ait
Malzemeler:
- Sarımsak
- Zeytinyağ
- Hindistan cevizi sütü
- Balık sosu
- Esmer şeker
- Köri
- ons (20 mL) chopped cilantro/kişniş
- 1 teaspoon (5 mL) salt/tuz
- 1/2 teaspoon (2mL) pepper/biber
- 2 pounds (1 kg) boneless, skinless chicken breasts, cubed /derisi ve kemiği çıkartılmış tavuk göğüs
- 24 bamboo skewers /bambu çöp şiş
1 su bardağı çiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kasığı hardal
1 limon
Malzemeleri çırpıcı ile akıcı bir kıvamda olana dek iyice çırpın
Hazırlanışı:
Öncelikle çöp şişleri yanmamaları için bir süre suda bekletin hatta varsa şarapta bekletin (şarabın aroması tavuğa geçiyor).
Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp harmanlayın tavuk etlerini içine koyup üzerini streçle kapatarak en az yarım saat marinadda bekletin.
Sonra hafifçe yağladığınız grillde veya ızgarada her tarafı nar gibi olana dek pişirin. dilediğiniz bir sosla servis yapın.
Not: Şekerin ve sarımsağın tavuk etine verdiği lezzete şahit olun
Eğer bulursanız Naturamaks marka (katkısız) hazır Balık veya et Sosunu da kullanabilirsiniz.
Biz bunun yanında ballı+ hardal karışımı sosu çok seviyoruz.
.
.
8 yorum:
Nefis mi nefis gözüküyor,bu özel sosu denemek isterim fakat,sanırım burada bulamayacağım malzemeler var:( Yine de olanlarla denemek istiyorum.
Ellerine sağlık canım..
Muhabbetle..
GÜZEL BİR LEZZET TABAĞI ELLERİNE SAĞLIK.
:)
ellerine saglik,cok lezzetli duruyor,sevgilerle.
Tavuklar nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ellerine sağlık canımmm..nefisler..sevgiler
ne kadar değişik ve nefis gözüküyor ellerine sağlık
Orjinal ve guzel bir tarif; ellerine saglik!
Balık sosu ne olaki dicektimki aşağıda tarifi varmış .Üfff ellerine sağlık canım
Yorum Gönder