Yeni Yıl
Merhabalar güzel dostlar, üç hafta önce deneyip arşivimde yayınlanmayı bekleyen bu tarifi Aylin in bloğunda yayınlamasının üzerine yaptığımız bir yorum muhabbetinin ardından yayınlamak farz oldu. yani pişti olalım dedik. Benim fotoğraflar onunkilerle yarışamaz bu bir gerçek ama tarif aynı kaynaktan ..
Tarif yine sevgili Lezzeti Bol bloğuna ait ..Sevgili Tijende okuyunca evde sarılmayı bekleyen pazıları bu defa böyle yapmayı uygun buldum. Lorlu bulgurlu pazının nasıl bir lezzet vereceğini kestirememiştim Ama denememeden de öğrenemeyiz değil mi?. İnanın o kadar güzel oldu ki, üç bağ pazı ile oldukça büyük bir tencere sarma tamamen bitti. Mutlaka denemenizi öneririm yoksa bu lezzetten mahrum kalırsınız.
Not:Pazılar çok körpe ve küçük oldukları için sarmalarda haliyle küçük oldular rahatlıkla daha büyük sarılabilirler
Tarifte ufak değişiklikler yaptım. Ev yapımı domates sosu+ 1 yemek kaşığı domates salçası+ kekik ve toz sarımsak ilave ettim.
Lorlu içe de kuru nane ekledim. Kızlar sosuna bayıldılar. Minik Can bile bu sarmayı çooook sevdi.
Tarifi orijinal haliyle yayınlıyorum, sevgili Tijen' e çok teşekkür ederim
Malzeme
1 kg Pazı, 1 soğan, 1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 400 gr taze lor (Muratbey lor peyniri kullandım), 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Sos için
2 domates, ½ su bardağı domates püresi, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı kuru fesleğen, tuz, karabiber
Yapılışı
Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın. Ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bulgur Pilavını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini ekleyip elinizle ve kaşık ile karıştırın. Tuzunu kontrol ettikten sonra tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pazı yaprağını tezgaha alın. Ortasındaki damarlı bölgeyi mutfak makası veya bıçak ile çıkarın. Pazınız büyük ise ikiye bölerek sarın. Değilse uc kısmına harcından koyup sarma yapar gibi katlayın. Tüm pazılar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın kabına sarmaları dizin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ve 1 çay bardağı suyu gezdirin. Son olarak yine tuz ve karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirin. Sos için sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın. Doğradığınız sarımsakları yanmadan çok az soteleyin. Kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız domatesleri ve püreyi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 10 dk pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına önce domatesli sosu koyup yayın. Üzerine hazırladığınız pazı sarmalarını dizip servise sunun.
Yukarı
21 yorum:
Lorlusunu hiç tatmadım,aklıma düştü şimdi:)
Afiyet olsun canım..
Sevgilerimle..
yoğurtla yemesini çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
hiç denemedim bunu ama güzel olduğunu duydum ellerine sağlık harika görünüyor canım
Ablacım ellerine sağlık nefis sevgi
ler...
Tarifi beğenmiş olmana çok sevindim canım:)
Ne mutlu bana:)
Nane ilavesi bence de çok yakışmıştır...
Ellerine sağlık olsun
Sevgilerimle
bulgurla pazı sarması bizim evde çok sevilmedi ben çok sevsem de belki peynir katınca düşünceleri değişir neden olmasın şu anda karnım çok aç ve nefis gözüküyor foto ıgh : )
Bunu bende çok merak ediyorum.
Loruda pazıya da bayılırım.
Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Sarmalar nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ellerine sağlık ablacım sen yaparsın da güzel olmaz mı:)
Antalyaya yolunuz düşerse mutlaka beklerim
öpüyorum seni
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
Değişik bir dolma çeşitlemesi olmuş. Denemek lazım. Ama pazılarda bitmek üzere.... Ellerinize sağlık, sevgiler...
merak ettim şimdi lorlu nasıl olur
lahana alabilirsem mutlaka bu tarifi deniycem :)
ellerine sağlık canım sevgiler:)
Zelihacığım denemeni öneririm. sevgiler.
Sevda yoğurtta yakışır neden olmasın..,
Hande, çok güzel bir tadı oluyor denersen göreceksin. sevgiler.
Deryacığım çok sağol benden de sevgiler.
Tijen, bu güzel tarifi daha sık yapmaya karar verdim. sağol. sevgiler.
Mine, bunu dene göreceksin sevecekler lorun yağlı olmasına dikkat et diğeri çok yavan olur.
Nilay çok teşekkürler uğraman beni ziyadesiyle mutlu ediyor.
Elif teşekkürler sevgiler.
İzgünüm sana gelirken yapıp getiririm tamam mı.. sevgiler.
Emel,teşekkürler canım sevgiler.
Ayseeeel, acele et o zamaaaannn kocaman sevgiler..
Fatmacığım, lahana değil pazıyla yapıldı karıştırdın galiba ya da lahana ile de denenebilir..kocaman sevgiler.
İadeyi ziyarete geldim:)Lorlu hiç denemedim ama neden olmasın ,denenmeli diyorum:)Sevgilerimle:)
pazı dolmasını sık yaparım ama lorlu hiç denemedim fakat yedim enfes bir lezzet olduğunu biliyorum hatta yediğimde üzerine sarmısaklı yoğurt dökmüşlerdi...ellerinize sağlık çok iştah açıcı...
Deneyecegim..Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın..Aida
Çok değişik bir tarif canım. Pazı bulabilirsem deneyeceğim. Ellerine sağlık..
mis:))
super gorunuyr ellerıne saGLIK
aaa her yanda sarma var bugun, bana gareziniz mi var, askolsun!
Foto möhim deil :) Mühim olan kalplerimiz bir olsun şükran hanımcığımmmmm :)))
Ellerine sağlık büyük yaprak rahat oluo valla pıt pıt bitio hemen :)
benimde denemek istediğim tariflerden biri,,ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..
Yorum Gönder