Yeni Yıl

4 Nisan 2012 Çarşamba


Merhabalar güzel dostlar, üç hafta önce deneyip arşivimde yayınlanmayı bekleyen bu tarifi Aylin in bloğunda yayınlamasının üzerine yaptığımız bir yorum muhabbetinin ardından yayınlamak farz oldu. yani pişti olalım dedik. Benim fotoğraflar onunkilerle yarışamaz bu bir gerçek ama tarif aynı kaynaktan ..

Tarif yine sevgili Lezzeti Bol bloğuna ait ..Sevgili Tijende okuyunca evde sarılmayı bekleyen pazıları bu defa böyle yapmayı uygun buldum. Lorlu bulgurlu pazının nasıl bir lezzet vereceğini kestirememiştim Ama denememeden de öğrenemeyiz değil mi?. İnanın o kadar güzel oldu ki, üç bağ pazı ile oldukça büyük bir tencere sarma tamamen bitti. Mutlaka denemenizi öneririm yoksa bu lezzetten mahrum kalırsınız.

Not:Pazılar çok körpe ve küçük  oldukları için sarmalarda haliyle küçük oldular rahatlıkla daha büyük sarılabilirler

Tarifte ufak değişiklikler yaptım. Ev yapımı domates sosu+ 1 yemek kaşığı domates salçası+ kekik ve toz sarımsak ilave ettim.

Lorlu içe de kuru nane ekledim. Kızlar sosuna bayıldılar. Minik Can bile bu sarmayı çooook sevdi.  

 

Tarifi orijinal haliyle yayınlıyorum, sevgili Tijen' e çok teşekkür ederim 

Malzeme

1 kg Pazı, 1 soğan, 1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 su bardağı sıcak su, 400 gr taze lor (Muratbey lor peyniri kullandım), 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber 

Sos için

2 domates, ½ su bardağı domates püresi, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı kuru fesleğen, tuz, karabiber 

Yapılışı

Pazıları yıkayın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Pazı yapraklarını teker teker kaynayan suda 30 sn bekletip süzgece alın ve soğumasını sağlayın. Ayrı bir tencereye 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğan yumuşayınca yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın. 2-3 dk sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bulgur Pilavını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra lor peynirini ekleyip elinizle ve kaşık ile karıştırın. Tuzunu kontrol ettikten sonra tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pazı yaprağını tezgaha alın. Ortasındaki damarlı bölgeyi mutfak makası veya bıçak ile çıkarın. Pazınız büyük ise ikiye bölerek sarın. Değilse uc kısmına harcından koyup sarma yapar gibi katlayın. Tüm pazılar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın kabına sarmaları dizin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ve 1 çay bardağı suyu gezdirin. Son olarak yine tuz ve karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk pişirin. Sos için sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın. Doğradığınız sarımsakları yanmadan çok az soteleyin. Kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız domatesleri ve püreyi ilave edip kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 10 dk pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına önce domatesli sosu koyup yayın. Üzerine hazırladığınız pazı sarmalarını dizip servise sunun.

21 yorum:

** ZEL ** dedi ki...

Lorlusunu hiç tatmadım,aklıma düştü şimdi:)
Afiyet olsun canım..
Sevgilerimle..

sevda dedi ki...

yoğurtla yemesini çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

hiç denemedim bunu ama güzel olduğunu duydum ellerine sağlık harika görünüyor canım

derya dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık nefis sevgi
ler...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Tarifi beğenmiş olmana çok sevindim canım:)
Ne mutlu bana:)
Nane ilavesi bence de çok yakışmıştır...
Ellerine sağlık olsun

Sevgilerimle

mine dedi ki...

bulgurla pazı sarması bizim evde çok sevilmedi ben çok sevsem de belki peynir katınca düşünceleri değişir neden olmasın şu anda karnım çok aç ve nefis gözüküyor foto ıgh : )

nilay dedi ki...

Bunu bende çok merak ediyorum.
Loruda pazıya da bayılırım.
Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Sarmalar nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Pastane'den dedi ki...

ellerine sağlık ablacım sen yaparsın da güzel olmaz mı:)
Antalyaya yolunuz düşerse mutlaka beklerim
öpüyorum seni

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Değişik bir dolma çeşitlemesi olmuş. Denemek lazım. Ama pazılarda bitmek üzere.... Ellerinize sağlık, sevgiler...

Fatma dedi ki...

merak ettim şimdi lorlu nasıl olur
lahana alabilirsem mutlaka bu tarifi deniycem :)
ellerine sağlık canım sevgiler:)

ŞÜKRAN dedi ki...

Zelihacığım denemeni öneririm. sevgiler.

Sevda yoğurtta yakışır neden olmasın..,

Hande, çok güzel bir tadı oluyor denersen göreceksin. sevgiler.

Deryacığım çok sağol benden de sevgiler.

Tijen, bu güzel tarifi daha sık yapmaya karar verdim. sağol. sevgiler.

Mine, bunu dene göreceksin sevecekler lorun yağlı olmasına dikkat et diğeri çok yavan olur.

Nilay çok teşekkürler uğraman beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

Elif teşekkürler sevgiler.

İzgünüm sana gelirken yapıp getiririm tamam mı.. sevgiler.

Emel,teşekkürler canım sevgiler.

Ayseeeel, acele et o zamaaaannn kocaman sevgiler..

Fatmacığım, lahana değil pazıyla yapıldı karıştırdın galiba ya da lahana ile de denenebilir..kocaman sevgiler.

BİRİNCİSİN dedi ki...

İadeyi ziyarete geldim:)Lorlu hiç denemedim ama neden olmasın ,denenmeli diyorum:)Sevgilerimle:)

tatesal dedi ki...

pazı dolmasını sık yaparım ama lorlu hiç denemedim fakat yedim enfes bir lezzet olduğunu biliyorum hatta yediğimde üzerine sarmısaklı yoğurt dökmüşlerdi...ellerinize sağlık çok iştah açıcı...

ÇAY SAATİ dedi ki...

Deneyecegim..Ellerinize sağlık.Sevgiyle kalın..Aida

Hülya dedi ki...

Çok değişik bir tarif canım. Pazı bulabilirsem deneyeceğim. Ellerine sağlık..

öykü dedi ki...

mis:))

super gorunuyr ellerıne saGLIK

LaMa dedi ki...

aaa her yanda sarma var bugun, bana gareziniz mi var, askolsun!

YeMeK vAkTi dedi ki...

Foto möhim deil :) Mühim olan kalplerimiz bir olsun şükran hanımcığımmmmm :)))

Ellerine sağlık büyük yaprak rahat oluo valla pıt pıt bitio hemen :)

Cakeinlife Behiye dedi ki...

benimde denemek istediğim tariflerden biri,,ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı