Yeni Yıl

17 Aralık 2009 Perşembe


Pastamızın yapılışı çok kolay..Ben üzerini evde bulunan kurutulmuş kirazlarla ve muzla süsledim.Siz dilediğiniz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz..

 Kek malzemesi:
 3 kahve fincanı toz şeker
 3 kahve fincanı un
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
.Kek malzemesi çırpılıp yağlanmış 25 cm lik kalıpta pişirip ılımaya bırakılır.
   
Krema için:  (ben sevgili burcunun pastacı krema tarifine göre hazırladım



 250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye konur ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirilir. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vernek için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz.

Üzerini süslemek için :
2 adet muz
1 kase kurutulmuş kiraz

Kek ılıyınca ikiye veya üçe enine kesilir, kek katları portakal aromalı şekerli su ile ıslatılıp kremadan sürülür. Bu esnada dilerseniz file badem  serpiştirebilirsiniz Diğer katları da aynı şekilde hazırlanıp işlem tamamlanır.Kekin üstünü yine krema ile kaplayıp 10 dakika kadar buzdolabında tutulur, pastanın üzeri dilediğiniz meyvelerle süslenir.( kurutulmuş kirazları yarım saat kadar ılık suda bekleterek şişmelerini sağladım)
Afiyet olsun..
Not:
 Muzları  dilimlendiğinde kararmamaları için limon suyu sürmeliydim onu unuttum Aslında en güzelyöntem bir yemek kaşığı pudra şekerini  aynı ölçüde su ve limon suyunu kaynatıp ılıkken dizdiğimiz  meyvelerin  üzerlerine gezdirmek hem görünüşünün parlak olmasını sağlıyor, hemde kararmalarını önlemiş oluyor.

Benzer Yazılar:

  • GüllaçRamazan güllaçsız olur mu...Malzemeler: Güllaç kısa sürede tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için malzemelerden ne kadar çıktığını belirttim. Siz ona göre ayarlarsınız.Yarım kg. güllaç (bununla en büyük boy borcam oluyor v… Read More
  • TiramisuBu tiramisu tarifini annemden öğrendim.Çok hafif ama bir o kadar da lezzetli.Malzemeler:1 adet hazır kektaban3 kahve fincanı un3 kahve fincanı toz şeker1 yumurta4 su bardağı süt1 paket labne peyniriKeki ıslatmak için:2-3 tatl… Read More
  • Bisküvi Pastası (Vanilyalı)Bu pastayı uydurup yaptım.Mutlaka herkesin bildiği bir pastadır bisküvi pastası.Malzemelerini değiştirerek çeşit çeşit yapabilirsiniz.Normalde ben kakaolu bisküvi ve kakaolu puding ile yapardım.Ama geçenlerde böyle denedim, ç… Read More
  • Mürdüm Erikli TartGenelde tartı elmalı yapardım, bu sefer mürdüm erikli denemeye kara verdim ve ortaya hem görsel hem lezzet açısından çok hoş bir tarif çıktı.Mürdüm eriğinin mevsimi de geçmek üzere, sizin de bu tarifi denemenizi öneririm.Malz… Read More
  • Elmalı TartBu tarifi, devamlı takip ettiğim blog sitelerinden biri olan "Mekanımız Mutfak" sitesinden aldım, bugün denedim ve muhteşem oldu!Malzemeler:2,5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kull… Read More

7 yorum:

balböcükleri dedi ki...

hemen gidilip kurutulmuş kiraz alınacak

lezzettabağı dedi ki...

Bence de!Tavsiye ederim yap mutlaka:)

yıldız dedi ki...

Ellerinize sağlık,enfes görünüyor;)

Unknown dedi ki...

ben de sayende ogrendım cnm bu arada kıtap kurduna ne oldu?

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Gerçekten güzel oluyor!

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Özge,
Lezzet Tabağı ile Kitap Kurduyum Ben bloglarını ayırdık.Lezzet Tabağı Şükran'a (anneye) ait,Kitap Kurduyum Ben ise kızı Canan'a ait.

sekerbulutu dedi ki...

offf nefis görünüyor, ellerinize sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı