Malzemeler:
1,5 su bardağı un
2 yk. yoğurt
1 adet yumurta
1 paket karbonat
1 tk. sirke
Şerbeti için:
2 sb. su
2 sb. toz şeker
1/2 limon
Kızartmak için yağ
Malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım. 2 mm. kalınlığında yufkalar açıp her yufkadan 1 cm genişliğinde şeritler kesilir.
Diğer tarafta yağ ısıtılır. Her şeritin bir ucu çatalla yağın içine konduktan sonra diğer ucu da elle kıvrılarak gül şekli verilir ve yavaşcak yağın içine bırakılır. Bu işlem sırasında çatalla müdahale edilerek gül şeklinin bozulmaması sağlanır.
Her hamuru kızartıktan sonra çıkartıp havlu kağıt üzerine konur.
Daha önceden pişirilip soğutulan şerbet içine kızartılan hamurlar konur, tatlının şerbeti çekmesi sağlanır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder