Yeni Yıl

27 Aralık 2009 Pazar



Malzemeler:

1,5 su bardağı un
2 yk. yoğurt
1 adet yumurta
1 paket karbonat
1 tk. sirke

Şerbeti için:

2 sb. su
2 sb. toz şeker
1/2 limon

Kızartmak için yağ

Malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım. 2 mm. kalınlığında yufkalar açıp her yufkadan 1 cm genişliğinde şeritler kesilir.
Diğer tarafta yağ ısıtılır. Her şeritin bir ucu çatalla yağın içine konduktan sonra diğer ucu da elle kıvrılarak gül şekli verilir ve yavaşcak yağın içine bırakılır. Bu işlem sırasında çatalla müdahale edilerek gül şeklinin bozulmaması sağlanır.
Her hamuru kızartıktan sonra çıkartıp havlu kağıt üzerine konur.
Daha önceden pişirilip soğutulan şerbet içine kızartılan hamurlar konur, tatlının şerbeti çekmesi sağlanır.
 Afiyet olsun...



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı