Yeni Yıl

17 Aralık 2009 Perşembe


Pastamızın yapılışı çok kolay..Ben üzerini evde bulunan kurutulmuş kirazlarla ve muzla süsledim.Siz dilediğiniz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz..

 Kek malzemesi:
 3 kahve fincanı toz şeker
 3 kahve fincanı un
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
.Kek malzemesi çırpılıp yağlanmış 25 cm lik kalıpta pişirip ılımaya bırakılır.
   
Krema için:  (ben sevgili burcunun pastacı krema tarifine göre hazırladım



 250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye konur ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirilir. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vernek için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz.

Üzerini süslemek için :
2 adet muz
1 kase kurutulmuş kiraz

Kek ılıyınca ikiye veya üçe enine kesilir, kek katları portakal aromalı şekerli su ile ıslatılıp kremadan sürülür. Bu esnada dilerseniz file badem  serpiştirebilirsiniz Diğer katları da aynı şekilde hazırlanıp işlem tamamlanır.Kekin üstünü yine krema ile kaplayıp 10 dakika kadar buzdolabında tutulur, pastanın üzeri dilediğiniz meyvelerle süslenir.( kurutulmuş kirazları yarım saat kadar ılık suda bekleterek şişmelerini sağladım)
Afiyet olsun..
Not:
 Muzları  dilimlendiğinde kararmamaları için limon suyu sürmeliydim onu unuttum Aslında en güzelyöntem bir yemek kaşığı pudra şekerini  aynı ölçüde su ve limon suyunu kaynatıp ılıkken dizdiğimiz  meyvelerin  üzerlerine gezdirmek hem görünüşünün parlak olmasını sağlıyor, hemde kararmalarını önlemiş oluyor.

Benzer Yazılar:

  • Kuru biber patlıcan dolması / muhallebili kadayıfBayram sonrası hepinize güzel bir hafta diliyorum.. Bayramda yaptığım kurutulmuş biber ve patlıcan dolmasını  tadan misafirlerim tarifini mutlaka vermemi istemişlerdi. Bende hem onlar için hemde siz değerli okuyucularım … Read More
  • Armut TatlısıSevgili dostlar, en kısa zamanda sizlerle olmayı diliyorum..Hepinizi çok özledim . Henüz masaya oturup klavyeyi kullanamıyorum ama size kısacık bir tatlı tarifiyle olsun merhaba demek istedim. Bu arada yorum yazan dostla… Read More
  • Çikolatalı sufleÇikolatalı sufleyi ailece çok seviyoruz hatta çikolatalı herşeyi çok seviyoruz desem daha yerinde olacak Bazen  Derya'cığım  mutfağa gidip  o anda canı ne isterse yapar hem biz tadarız hem kendisi, eğer ev… Read More
  • Bayram Trufflarım Nasıl olmuş Bayram trufflarım? Buyrun,tadına bir bakın... Kendiniz de evde denemek isterseniz işte tarifi. Malzemeler: (50 adet için) 2 pk. sıvı krema (400 g)400 g. bitter çikolata500 g. kek kırıntıları (eskiden yapmış oldu… Read More
  • Tel Kadayıf Tatlısı Tel kadayıfı daha önceleri çok az kullanırdım ama bu sene bir çok tarifte denedim . Bugünkü kadayıf tatlısı Aralık ayında yaptığımız komşu gününe ait. O günden beridir yazılmayı bekliyordu.. Malum annemin rah… Read More

7 yorum:

balböcükleri dedi ki...

hemen gidilip kurutulmuş kiraz alınacak

lezzettabağı dedi ki...

Bence de!Tavsiye ederim yap mutlaka:)

yıldız dedi ki...

Ellerinize sağlık,enfes görünüyor;)

Unknown dedi ki...

ben de sayende ogrendım cnm bu arada kıtap kurduna ne oldu?

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Gerçekten güzel oluyor!

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Özge,
Lezzet Tabağı ile Kitap Kurduyum Ben bloglarını ayırdık.Lezzet Tabağı Şükran'a (anneye) ait,Kitap Kurduyum Ben ise kızı Canan'a ait.

sekerbulutu dedi ki...

offf nefis görünüyor, ellerinize sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı