Yeni Yıl

20 Aralık 2009 Pazar





















 ŞEHRİYELİ KUZU GÜVEÇ

Malzemeler: (2 kişilik)

4 parça kemikli kuzu kol
1 adet kuru soğan
1 adet domates küp doğranmış
3 adet yeşil biber doğranmış
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Et yıkanıp suyu kurulama bezi ile alınır. Tuz ve karabiberle oğulur.Tavaya bir kaşık sıvı yağ konur kızdırılır ve etlerin her tarafını kızartarak mühürlenir. 
Yemeklik doğranan soğan düdüklü tencereye alınır. Çok az yağ ilave edilerek kavrulur  etler yerleştirilir  bir bardaktan az sıcak su eklenerek tuz ve karabiberini de konduktan sonra kapağı kapatılıp 25 dakika pişirilir.
Etleri pişirdiğiniz tavaya iki kaşık yağ konur, arpa şehriye pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine yine sıcak su koyulur ve tam pişirilmeden, yarı sulu halde altı kapatılır.
Isıya dayanıklı fırın kabına şehriye konur, üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler ve biberler yerleştirilip karıştırılır.
Şehriye pilavının üzerine de etler yerleştirilir. Pişirme kağıdı ile üzeri kapatılarak şehriye suyunu çekene kadar önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirilir.




 Son10 dakikada folyo alınıp üzerinin hafifçe kızarması sağlanır. Etler ve şehriye karıştırılır ve tabağa alınıp servis yapılır.


Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı