Yeni Yıl

2 Aralık 2009 Çarşamba



Bu salatamın  yapılışı da çok kolay

Malzemeler:
1 paket uno tost ekmeği (kabukları çıkartılmış)
2 çorba kasesi süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 adet tavuk göğsü
1 kuru soğan
1 su bard. ılık süt
tane karabiber, nane tuz , pul biber

Yapılışı:
Tavuk göğsü su, ikiye kesilmiş kuru soğan ve tane karabiberle pişene kadar haşlanır, Ilınan tavuk etleri iyice didilir, süzme yoğurt ve mayonezle karıştırılır. Servis yapılacak bir yayvan kaba bir sıra tost ekmeği dizilir üstleri sütle ıslatılır , ekmeklerin üzerine tavuklu malzemeden yayılır . Böylece en üstte tavuklu malzeme olacak şekilde işlem tamamlanır. Süslemek amacıyla pul biber ve nane kullanılır ( mısır taneleri de olabilir.) Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip serviz yapılır. Afiyet olsun.

Not:
Kişi sayısı az olduğunda bunu bir baton kalıba yapıp ters çevirerek ( tabi ki üste yine tavuklu malzeme gelecek biçimde hesabedilerek) salatanın çevresini kıyılmış maydonoz , dereotu vs. ile süsleyip kapatabilirsiniz. 
 Tavuğun haşlama suyunu süzüp daha sonra minik bardaklarda dondurarak tavuk suyu yapabilirsiniz)

2 yorum:

a. gizem dedi ki...

ben bu salatayı merak ettim sevgili şükran. bakalım evlenince uygulayabilecek miyim :) sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili a.gizem ciğim. hemde çok kolay uygulayabilirsin.. Ben dende kocaman sevgiler canımm...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı