Krep Malzemesi:
4 Yumurta
1 su bard. süt
1 su bard. un
bir tutam karbonat
çok az tuz
Şerbet:
2 su brd. şeker
2 su bard. su
yarım limunun suyu
Dövülmüş ceviz
Krep malzemeleri pütürsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır. Diğer tarafta şerbet pişirilip ılımaya bırakılır. Krep malzemesinden bir kepçe konup tavada yayılması sağlanır her iki tarafı alt üst yapılarak pişirilir Kreplerin pişmesi bitince her krep arasına şerbetten ve dövülmüş cevizden bolca gezdirilir.üzerlerine bir kapak kapatarak servise hazır hale getirilir. servis yapmadan dilimlenir. Afiyet olsun..
3 yorum:
Bu yaz Gap turunda çıkmıştık. Ziyaret yerlerimizden biride Ş.Urfa idi. Orada sıra gecesinde şıllık tatlısı ikram ettiler. Eğer bu oysa çok güzel ve hafif bir tatlıydı.
Senin de ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Sevgili Arzu,
Evet Urfa yöresine ait bir tatlı.Gerçekten hafif ve çok lezzetli oluyor!
biz de isteriz biz de isteriz:)
Yorum Gönder