Pastamızın yapılışı çok kolay..Ben üzerini evde bulunan kurutulmuş kirazlarla ve muzla süsledim.Siz dilediğiniz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz..
Kek malzemesi:
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
.Kek malzemesi çırpılıp yağlanmış 25 cm lik kalıpta pişirip ılımaya bırakılır.
Krema için: (ben sevgili burcunun pastacı krema tarifine göre hazırladım
250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye konur ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirilir. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vernek için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz.
Üzerini süslemek için :
2 adet muz
1 kase kurutulmuş kiraz
Kek ılıyınca ikiye veya üçe enine kesilir, kek katları portakal aromalı şekerli su ile ıslatılıp kremadan sürülür. Bu esnada dilerseniz file badem serpiştirebilirsiniz Diğer katları da aynı şekilde hazırlanıp işlem tamamlanır.Kekin üstünü yine krema ile kaplayıp 10 dakika kadar buzdolabında tutulur, pastanın üzeri dilediğiniz meyvelerle süslenir.( kurutulmuş kirazları yarım saat kadar ılık suda bekleterek şişmelerini sağladım)
Afiyet olsun..
Not:
Muzları dilimlendiğinde kararmamaları için limon suyu sürmeliydim onu unuttum Aslında en güzelyöntem bir yemek kaşığı pudra şekerini aynı ölçüde su ve limon suyunu kaynatıp ılıkken dizdiğimiz meyvelerin üzerlerine gezdirmek hem görünüşünün parlak olmasını sağlıyor, hemde kararmalarını önlemiş oluyor.
7 yorum:
hemen gidilip kurutulmuş kiraz alınacak
Bence de!Tavsiye ederim yap mutlaka:)
Ellerinize sağlık,enfes görünüyor;)
ben de sayende ogrendım cnm bu arada kıtap kurduna ne oldu?
Sevgili Yıldız,
Gerçekten güzel oluyor!
Sevgili Özge,
Lezzet Tabağı ile Kitap Kurduyum Ben bloglarını ayırdık.Lezzet Tabağı Şükran'a (anneye) ait,Kitap Kurduyum Ben ise kızı Canan'a ait.
offf nefis görünüyor, ellerinize sağlık
Yorum Gönder