Yeni Yıl

17 Aralık 2009 Perşembe


Pastamızın yapılışı çok kolay..Ben üzerini evde bulunan kurutulmuş kirazlarla ve muzla süsledim.Siz dilediğiniz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz..

 Kek malzemesi:
 3 kahve fincanı toz şeker
 3 kahve fincanı un
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
.Kek malzemesi çırpılıp yağlanmış 25 cm lik kalıpta pişirip ılımaya bırakılır.
   
Krema için:  (ben sevgili burcunun pastacı krema tarifine göre hazırladım



 250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeyi soğukken tencereye konur ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirilir. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vernek için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz.

Üzerini süslemek için :
2 adet muz
1 kase kurutulmuş kiraz

Kek ılıyınca ikiye veya üçe enine kesilir, kek katları portakal aromalı şekerli su ile ıslatılıp kremadan sürülür. Bu esnada dilerseniz file badem  serpiştirebilirsiniz Diğer katları da aynı şekilde hazırlanıp işlem tamamlanır.Kekin üstünü yine krema ile kaplayıp 10 dakika kadar buzdolabında tutulur, pastanın üzeri dilediğiniz meyvelerle süslenir.( kurutulmuş kirazları yarım saat kadar ılık suda bekleterek şişmelerini sağladım)
Afiyet olsun..
Not:
 Muzları  dilimlendiğinde kararmamaları için limon suyu sürmeliydim onu unuttum Aslında en güzelyöntem bir yemek kaşığı pudra şekerini  aynı ölçüde su ve limon suyunu kaynatıp ılıkken dizdiğimiz  meyvelerin  üzerlerine gezdirmek hem görünüşünün parlak olmasını sağlıyor, hemde kararmalarını önlemiş oluyor.

Benzer Yazılar:

  • Apple Crumble/ Elmalı kırıntı Apple Crumble Çoktandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif.. Ne yazıkki dondurmalı olarak bir dilim fotoğrafını koymak kısmet olmadı.. Size tavsiyem bu güzelliği hafta sonu deneyin mutlu olun..     Bu güzel tatl… Read More
  • Portakal Şerbetli Haşhaşlı Revani Bu tatlıyı birkaç kez farklı lezzetlerde tattım,en son komşu günümüzde sevgili komşum Feleknaz Hanım'ın  katkılarıyla Selma Hanımlar da dondurma eşliğinde yemiştim ve aromasını çok beğenmiştim. Uygun bir… Read More
  • Ev yapımı Kakaolu Puding Minnoş oğlumuz Can, hazır satılan  pudingleri çok seviyor, bazen hazır almamıza rağmen benim çok da içime sinmiyor açıkçası..Bu yüzden  evde yaptığım kakaolu pudingi küçük çocuğu olanlara şiddetle öneririm. Bir lt… Read More
  • AşureMerhabalar herkese.. Bu sene aşuremizi Aşure ayının ilk günü yapmama rağmen bir türlü yayınlama fırsatı olmadı, Bu lezzeti bizim gibi sizde seviyorsanız hiç üşenmeyin..Bence sadece bu aya özgü değilde sıkça yapıp yemeli, Hadi… Read More
  • Antep' in Fıstıklı Kaymaklı KatmeriBu katmeri ilk defa Günaydın Restoran'da tattım o kadar nefis bir lezzeti var dı ki kilo sorunum olmadığı için açıkçası gelen bir tabak katmeri tereddütsüz yedim. İçine bol miktarda kaymak ve toz fıstık koymuşlar az… Read More

7 yorum:

balböcükleri dedi ki...

hemen gidilip kurutulmuş kiraz alınacak

lezzettabağı dedi ki...

Bence de!Tavsiye ederim yap mutlaka:)

yıldız dedi ki...

Ellerinize sağlık,enfes görünüyor;)

Unknown dedi ki...

ben de sayende ogrendım cnm bu arada kıtap kurduna ne oldu?

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Gerçekten güzel oluyor!

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Özge,
Lezzet Tabağı ile Kitap Kurduyum Ben bloglarını ayırdık.Lezzet Tabağı Şükran'a (anneye) ait,Kitap Kurduyum Ben ise kızı Canan'a ait.

sekerbulutu dedi ki...

offf nefis görünüyor, ellerinize sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı