Yeni Yıl

14 Aralık 2009 Pazartesi



Bu böreğin yapımı da çok kolay ve aynı zamanda  daha önceden hazırlayıp buzluğunuzda aniden gelen misafirleriniz için çıkarıp hemen pişirebileceğiniz pratik bir tarif..

Malzeme:
3 yufka

Aralara  sürülecek iç malzemesi:
1 çay bard. zeytinyağı
1 çay bard. yoğurt
1 çay su
2 yumurta
Haşlanmış ezilmiş patates
Ezilmiş peynir
Kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:
İç malzemesi boza kıvamında yani sürülebilecek kıvamda hazırlanır ve yufkaların arasına  karışım bolca sürülür ve karşılıklı kenarlardan yufka birazcık içe katlanarak çok sıkı olmayan rulo şeklinde sarılır iki parça halinde buzluğa kaldırılır . En az iki saat kadar bekletilip sertleşmesi sağlanır. Çıkartılıp keskin bir bıçakla ikişer cm. kalınlıkta dilimlenir . (Buzlukta daha fazla süre bekletilmişse çıkarttığınızda en az beş dakika kadar kesilecek kıvama gelmesi beklenir) Pişirme kağıdı serili tepsiye dizlilir  ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür çörek otu veya susam serpilir kızarana kadar pişirilir..Afiyet olsun.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı