Malzeme:
3 yufka
Aralara sürülecek iç malzemesi:
1 çay bard. zeytinyağı
1 çay bard. yoğurt
1 çay su
2 yumurta
Haşlanmış ezilmiş patates
Ezilmiş peynir
Kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
İç malzemesi boza kıvamında yani sürülebilecek kıvamda hazırlanır ve yufkaların arasına karışım bolca sürülür ve karşılıklı kenarlardan yufka birazcık içe katlanarak çok sıkı olmayan rulo şeklinde sarılır iki parça halinde buzluğa kaldırılır . En az iki saat kadar bekletilip sertleşmesi sağlanır. Çıkartılıp keskin bir bıçakla ikişer cm. kalınlıkta dilimlenir . (Buzlukta daha fazla süre bekletilmişse çıkarttığınızda en az beş dakika kadar kesilecek kıvama gelmesi beklenir) Pişirme kağıdı serili tepsiye dizlilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür çörek otu veya susam serpilir kızarana kadar pişirilir..Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder