Yeni Yıl

23 Şubat 2009 Pazartesi

















Biraz tembel işi bir baklava tarifi ama olsun, gayet lezzeli oluyor.

Malzemeler: (Bu malzemeler 50x40 ebadında bir tepsi için)
1 paket baklava yufkası
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı eritilmiş tereyağ

Şerbet için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu
(su ve şeker kaynatılacak ve hafif şerbet kıvamı olunca yarım limonun suyu da ilave edilecek, 5 dakika daha kaynatılacak, altı södürülecek.)

Yapılışı:
Bir adet yufka tezgaha serilir ve üzerine fırça ile tereyağ sürülür, ceviz serpilir ve fazla bekletmeden, oklavaya sarılır(çok sıkı olmamalı), oklava her iki ucundan tutularak yufka ortaya büzülür.Sonra yufka oklavadan çıkarılır ve keskin bir bıçakla dilimlenir, yağlanmış tepsiye dizilir.Hamurlar bu şekilde yapılarak tepsi doldurulur.
Kalan tereyağ, yanmamasına dikkat edilerek ateşte kızdırılır, baklavanın üzerine gezdirilir.Baklava 10 dakika dinlendikten sonra soğuk şerbet dökülür ve tamamını çekmesi için bekletilir.
Afiyet olsun...

Not:Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta, yufkaların işlem sırasında çok kabuk kuruyup kırılmasıdır.Bunu önlemek için her yufka alındığında, kalan yufkaların üzeri iki-üç kat bir muftak bezi ile örtülmelidir.

Benzer Yazılar:

  • Mürdüm Erikli TartGenelde tartı elmalı yapardım, bu sefer mürdüm erikli denemeye kara verdim ve ortaya hem görsel hem lezzet açısından çok hoş bir tarif çıktı.Mürdüm eriğinin mevsimi de geçmek üzere, sizin de bu tarifi denemenizi öneririm.Malz… Read More
  • Bisküvi Pastası (Vanilyalı)Bu pastayı uydurup yaptım.Mutlaka herkesin bildiği bir pastadır bisküvi pastası.Malzemelerini değiştirerek çeşit çeşit yapabilirsiniz.Normalde ben kakaolu bisküvi ve kakaolu puding ile yapardım.Ama geçenlerde böyle denedim, ç… Read More
  • GüllaçRamazan güllaçsız olur mu...Malzemeler: Güllaç kısa sürede tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için malzemelerden ne kadar çıktığını belirttim. Siz ona göre ayarlarsınız.Yarım kg. güllaç (bununla en büyük boy borcam oluyor v… Read More
  • TiramisuBu tiramisu tarifini annemden öğrendim.Çok hafif ama bir o kadar da lezzetli.Malzemeler:1 adet hazır kektaban3 kahve fincanı un3 kahve fincanı toz şeker1 yumurta4 su bardağı süt1 paket labne peyniriKeki ıslatmak için:2-3 tatl… Read More
  • Elmalı TartBu tarifi, devamlı takip ettiğim blog sitelerinden biri olan "Mekanımız Mutfak" sitesinden aldım, bugün denedim ve muhteşem oldu!Malzemeler:2,5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kull… Read More

2 yorum:

Adsız dedi ki...

It isn't hard at all to start making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat hosting[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses little-known or little-understood methods to build an income online.

Adsız dedi ki...

Its lіke уou read my mind! You appeаr
to know a lot about thiѕ, like you wrote the booκ in it oг something.
Ι think thаt you can do with some pics to ԁrivе the message home a lіttle
bit, but other than that, thіs is excellent blog.
A fantaѕtic read. I'll certainly be back.

my web blog :: Pay Day Loans
Here is my web blog - Online Payday Loan

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı