Malzemeler : (4 kişilik)
1adet soğan
1 adet havuç1 adet orta boy patates
1 kase doğranmış domates1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
3 diş kıyılmış sarımsak1 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuzYapılışı:
Patatesi, havucu, soğanı küp şeklinde doğrayın.Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğan, sarımsak ve havuçları yağda kavurun, salçaları ilave edin.Birkaç kez kaşıkla çevirin.Haşlayıp süzdürdüğünüz barbunyayı ve patatesleri ilave edin, üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.Tuzunu, şekerini, küçük doğranmış domatesi ve limon suyunu koyun tadını ayarlayın ve düdüklü tencerede 1.konumda veya buhar çıkışından itibaren 10 dakika pişirin.Ilıyınıca servis tabağına alıp kıyılmış maydonozla servis yapın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder