Yeni Yıl

13 Şubat 2009 Cuma

















Malzemeler :
(4 kişilik)
1,5 su bardağı taze barbunya
1adet soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 kase doğranmış domates
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
3 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz

Yapılışı:
Patatesi, havucu, soğanı küp şeklinde doğrayın.Bir tencereye zeytinyağını koyun, soğan, sarımsak ve havuçları yağda kavurun, salçaları ilave edin.Birkaç kez kaşıkla çevirin.Haşlayıp süzdürdüğünüz barbunyayı ve patatesleri ilave edin, üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.Tuzunu, şekerini, küçük doğranmış domatesi ve limon suyunu koyun tadını ayarlayın ve düdüklü tencerede 1.konumda veya buhar çıkışından itibaren 10 dakika pişirin.Ilıyınıca servis tabağına alıp kıyılmış maydonozla servis yapın.
Afiyet olsun...

Not:Ben barbunyayı mevsiminde mutlaka taze olarak alıp derin dondurucuya kışlık tüketmek üzere koyuyorum.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı