28 Şubat 2009 Cumartesi
- 28 Şubat 2009 Cumartesi
- 05 - Zeytinyağlılar
- Yorum yazın
Şimdi taze baklanın tam mevsimi.Eğer seviyorsanız siz de bu kadife yüzeyli ve çok faydalı sebzeyi, en az bir kez pişirin derim.
Malzemeler:
1 kilo taze bakla
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
bir miktar soğuk su
1 tatlı kaşığı kadar tuz, şeker ve yarım limon suyu
Yarım demet kıyılmış dereotu (üzeri için)
Yapılışı:
Baklalar ayıklanıp ikişer cm. doğranır (çok iri olanların taneleri alınıp kabukları atılır).Bir büyük kaseye soğuk su, yarım limon suyu ve bir kaşık un konup karıştırılır ve ayıklanan baklalar içine atılıp bekletilir.Diğer tarafta kuru soğan piyazlık doğranır.Sarımsaklar kıyılır.Tencereye sıvı yağ konur, soğanlar ve sarımsaklar saydamlaşana kadar kavrulur ve üzerlerine, unlu limonlu suda beklettiğimiz baklalar atılır, beş dakika da onlar sararması için kavrulur ve birazcık sıcak su ve toz şeker ilavesi ile yumuşayana kadar ocakta orta ateşte pişirilir.Ilınınca üzerine kıyılmış dereotu serpilir.Ben taze fasulyeyi, pırasayı ve baklayı düdüklü tencerede 15 dakikada pişiriyorum.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder