Yeni Yıl

9 Şubat 2009 Pazartesi

















Malzemeler:
(8 adet kete için)
3 su bardağı ılık süt (1 kahve fincanı üzeri için ayrılır)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz


İç malzemesi:
1 su bardağı tereyağla kavrulmuş un
1 su bardağı çekilmiş ceviz


Yapılışı:
Hamur malzemeleri, un hariç karıştırılarak mayanın erimesi sağlanır.Azar azar un ilave edilerek yumuşacık bir hamur yoğrulur.Bir kenarda üzeri örtülerek 10 dakika dinlendirilir.Tereyağı ile un kokusu çıkana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılılr.Hamurdan 8 adet bezi alınır ve her bezi yemek tabağından daha küçük çapta açılıp üzerine kavrulmuş un ve ceviz yayılarak rulo sarılır, yuvarlak şekil verilip ucu yapıştırılır ve çok olmamak koşuluyla oklava ile yassıltılır.Yağlanmış tepside yarım saat mayalanması beklenir.Yarım saatin sonunda üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülerek sıcak fırında nar gibi olana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Kete ne kadar güzel görünüyor.
Sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili taze nane. Sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı