Malzemeler: (8 adet kete için)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş mayaAldığı kadar un
1 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
1 su bardağı tereyağla kavrulmuş un1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Hamur malzemeleri, un hariç karıştırılarak mayanın erimesi sağlanır.Azar azar un ilave edilerek yumuşacık bir hamur yoğrulur.Bir kenarda üzeri örtülerek 10 dakika dinlendirilir.Tereyağı ile un kokusu çıkana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılılr.Hamurdan 8 adet bezi alınır ve her bezi yemek tabağından daha küçük çapta açılıp üzerine kavrulmuş un ve ceviz yayılarak rulo sarılır, yuvarlak şekil verilip ucu yapıştırılır ve çok olmamak koşuluyla oklava ile yassıltılır.Yağlanmış tepside yarım saat mayalanması beklenir.Yarım saatin sonunda üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülerek sıcak fırında nar gibi olana kadar pişirilir.Afiyet olsun...
2 yorum:
Kete ne kadar güzel görünüyor.
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim sevgili taze nane. Sevgiler..
Yorum Gönder