Yeni Yıl

23 Şubat 2009 Pazartesi

















Bu tarifi Sevgili Banu Gökşin'in Kibele Sofrası adlı blogunda okumuştum.Ben de hindistan cevizli tariflere bayıldığım için hemen denedim.Sizlere de mutlaka bu lezzeti deneyin derim.Hem çok pratik hem de çok leziz.Hatta bunları minik çikolata kapsüllerinde yapıp ya da pişirdikten sonra onlara koyup, eşe dosta giderken götürebilirsiniz.Ben tarifi aynı ölçülerle yaptım, isteğe göre artırıp azaltılabilir.Teşekkürler Sevgili Banu...

Malzemeler:
2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
2 yumurta akı
1,5 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Malzemeleri rondoda ve çırpma teliyle iyice çırpın.Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar tutun.Ben bu süreyi biraz aştığım için daha kavruk oldular!
Afiyet olsun...

1 yorum:

banu gökşin dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler...
http://www.kibelesofrasi.com

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı