23 Şubat 2009 Pazartesi
- 23 Şubat 2009 Pazartesi
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 1 yorum
Bu tarifi Sevgili Banu Gökşin'in Kibele Sofrası adlı blogunda okumuştum.Ben de hindistan cevizli tariflere bayıldığım için hemen denedim.Sizlere de mutlaka bu lezzeti deneyin derim.Hem çok pratik hem de çok leziz.Hatta bunları minik çikolata kapsüllerinde yapıp ya da pişirdikten sonra onlara koyup, eşe dosta giderken götürebilirsiniz.Ben tarifi aynı ölçülerle yaptım, isteğe göre artırıp azaltılabilir.Teşekkürler Sevgili Banu...
Malzemeler:
2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
2 yumurta akı
1,5 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Malzemeleri rondoda ve çırpma teliyle iyice çırpın.Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar tutun.Ben bu süreyi biraz aştığım için daha kavruk oldular!
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor sevgıler...
http://www.kibelesofrasi.com
Yorum Gönder