26 Şubat 2009 Perşembe
- 26 Şubat 2009 Perşembe
- 13 - Börekler
- Yorum yazın
Bu tarif de benim favorilerimdendir.Hemen yapıp ikram edilebilecek ve yumuşacık, bir o kadar da puf puf kabaran bir börektir.Dilerseniz kıymalı içle de yapabilirsiniz.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler: (24 adet börek çıkıyor)
6 adet yufka
4 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 kase beyaz peynir
kıyılmış maydonoz
Sos İçin:
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyğ
1 çay bardağı suluca yoğurt
3 yumurta
Yapılışı:
Sos için malzemeler iyice çırpılır hazır edilir.Patates, peynir ve maydonozla iç hazırlanır.Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir ve sostan her tarafına sürülür.İkinci yufka üzerine serilir yine sostan sürülür.Yufkalar bu şekilde ikili olarak hazırlanır ve bir kenarda 10 dakika bekletilir, her yufka 8 dilime kesilir ve geniş kenarına iç konup irice, sigara böreği gibi sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine kalan sostan gezdirilir.Arzu edilirse çörek otu veya susam serpilerek sıcak
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder