Yeni Yıl

26 Şubat 2009 Perşembe

















Bu tarif de benim favorilerimdendir.Hemen yapıp ikram edilebilecek ve yumuşacık, bir o kadar da puf puf kabaran bir börektir.Dilerseniz kıymalı içle de yapabilirsiniz.Denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler: (24 adet börek çıkıyor)
6 adet yufka
4 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 kase beyaz peynir
kıyılmış maydonoz

Sos İçin:
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyğ
1 çay bardağı suluca yoğurt
3 yumurta

Yapılışı:
Sos için malzemeler iyice çırpılır hazır edilir.Patates, peynir ve maydonozla iç hazırlanır.Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir ve sostan her tarafına sürülür.İkinci yufka üzerine serilir yine sostan sürülür.Yufkalar bu şekilde ikili olarak hazırlanır ve bir kenarda 10 dakika bekletilir, her yufka 8 dilime kesilir ve geniş kenarına iç konup irice, sigara böreği gibi sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine kalan sostan gezdirilir.Arzu edilirse çörek otu veya susam serpilerek sıcak
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı