Yeni Yıl

26 Şubat 2009 Perşembe

















Malzemeler:

1 paket temizlenmiş mantar
1 kase katı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
tuz
taze çekilmiş beyaz karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ karışımı

Malzemeler:
Mantarları alırken temiz ve beyaz olanları tercih ederseniz yıkamanıza gerek kalmaz.Eğer mantarlar iriyse doğrayın, ufaklarsa öylece bırakın.Kullanılmamış bir bulaşık süngeriyle üzerlerini ovalayıp bir kaba alın ve hemen limon suyu ile karıştırın ki kararmasınlar.Bir tavaya yağları koyun ve mantarları da ekleyin, mantarların suyunu bırakmasına fırsat vermeden harlı ateşte soteleyin.Diğer tarafta yoğurt, mayonez, tuz ve beyaz karabiberi karıştırın.Bu karışıma soğumaya bıraktığınız mantarları, suyu tavada kalacak şekilde ekleyin (yoğurtlu karışıma mantarın suyu dökülmesin).Mantar ve yoğurtlu sosu iyice birbirine karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı