Yeni Yıl

23 Şubat 2009 Pazartesi

















Biraz tembel işi bir baklava tarifi ama olsun, gayet lezzeli oluyor.

Malzemeler: (Bu malzemeler 50x40 ebadında bir tepsi için)
1 paket baklava yufkası
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı eritilmiş tereyağ

Şerbet için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu
(su ve şeker kaynatılacak ve hafif şerbet kıvamı olunca yarım limonun suyu da ilave edilecek, 5 dakika daha kaynatılacak, altı södürülecek.)

Yapılışı:
Bir adet yufka tezgaha serilir ve üzerine fırça ile tereyağ sürülür, ceviz serpilir ve fazla bekletmeden, oklavaya sarılır(çok sıkı olmamalı), oklava her iki ucundan tutularak yufka ortaya büzülür.Sonra yufka oklavadan çıkarılır ve keskin bir bıçakla dilimlenir, yağlanmış tepsiye dizilir.Hamurlar bu şekilde yapılarak tepsi doldurulur.
Kalan tereyağ, yanmamasına dikkat edilerek ateşte kızdırılır, baklavanın üzerine gezdirilir.Baklava 10 dakika dinlendikten sonra soğuk şerbet dökülür ve tamamını çekmesi için bekletilir.
Afiyet olsun...

Not:Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta, yufkaların işlem sırasında çok kabuk kuruyup kırılmasıdır.Bunu önlemek için her yufka alındığında, kalan yufkaların üzeri iki-üç kat bir muftak bezi ile örtülmelidir.

Benzer Yazılar:

  • Tel Kadayıf Tatlısı Tel kadayıfı daha önceleri çok az kullanırdım ama bu sene bir çok tarifte denedim . Bugünkü kadayıf tatlısı Aralık ayında yaptığımız komşu gününe ait. O günden beridir yazılmayı bekliyordu.. Malum annemin rah… Read More
  • Armut TatlısıSevgili dostlar, en kısa zamanda sizlerle olmayı diliyorum..Hepinizi çok özledim . Henüz masaya oturup klavyeyi kullanamıyorum ama size kısacık bir tatlı tarifiyle olsun merhaba demek istedim. Bu arada yorum yazan dostla… Read More
  • Nefis Milföy PastasıYine arşivden bir tarifim var..Milföy tatlısı sever misiniz? Ben çok severim. Bu hamura en çok yakışan tatlıdır bence . Onu çıtır çıtır ısırırken kendimden geçerim hatta birşey itiraf edeyim çok paylaşımcı olmama rağmen,… Read More
  • Çikolatalı sufleÇikolatalı sufleyi ailece çok seviyoruz hatta çikolatalı herşeyi çok seviyoruz desem daha yerinde olacak Bazen  Derya'cığım  mutfağa gidip  o anda canı ne isterse yapar hem biz tadarız hem kendisi, eğer ev… Read More
  • Kaymaklı Elma Tatlısı/ Anneciğim hasta...Sevgili izleyicilerim hepinize güzel bir aralık ayı diliyorum İnşallah yeni yıl herkese sağlık huzur ve barış getirir.. Bu sıralar anneciğimin 4. defa değişen kalp pili ve tansiyon prablemleriyle uğraşıyorum.. Çok şükür ameli… Read More

2 yorum:

Adsız dedi ki...

It isn't hard at all to start making money online in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat hosting[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses little-known or little-understood methods to build an income online.

Adsız dedi ki...

Its lіke уou read my mind! You appeаr
to know a lot about thiѕ, like you wrote the booκ in it oг something.
Ι think thаt you can do with some pics to ԁrivе the message home a lіttle
bit, but other than that, thіs is excellent blog.
A fantaѕtic read. I'll certainly be back.

my web blog :: Pay Day Loans
Here is my web blog - Online Payday Loan

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı