28 Şubat 2009 Cumartesi
- 28 Şubat 2009 Cumartesi
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- Yorum yazın
Malzemeler:
1 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kekik (biz kekiği çok sevdiğimiz için biraz daha fazla koyuyorum)
1 çay kaşığı köri, tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Malzemeleri robotta çekiyoruz.Plastik bir kutuya streç serip malzemeyi yayıyoruz ve üzerini sıkıca kapatıp donduruyoruz.Dilediğimiz zaman yayvan bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirerek ısıtıyoruz ve buzluktan 10 dakika önce çıkarttığımız donmuş tavuk dönerimizi keskin bir bıçak yardımı ile döner keser gibi ince ince kesip tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz.Yanında pilav, közlenmiş yeşil biber veya arzu ettiğiniz herhangi bir garnitürle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder