Malzemeler:
1 kg. hazır yufka
Sos Malzemesi:
2 yumurta
1 çb. zeytinyağı
1 çb. yoğurt
İç Malzemesi:
Yarım kg. yağsız kıyma
3 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Kimyon, karabiber,tuz
Yapılışı:
Soğan ve kıyma kavurulur. İçine haşlanmış patates rendelenip eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanır.
Her bir yufkaya sos malzemesi karışımı sürülür. Yufkanın karşılıklı kenarları 5'er cm katlanır ve kare şekline getirilir (Yapacağınız tepsiye göre boyutları ayarlanır). Bir kenarına iç malzemesinden konup rulo şekinde sarılır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre çörek otu veya susa serpilerek sıcak fırında pişirilir. Pişince dilimlenip servis edilir.Afiyet olsun
2 yorum:
nasıl lezzetli görünüyorlar anlatamam ellerine sağlık :)
Çok teşekkürler sevgili poh poh perisi,, Ay ne güzel bir isim bu böyle..
Yorum Gönder