Yeni Yıl

27 Ekim 2009 Salı



Malzemeler:
1 kg. hazır yufka

Sos Malzemesi:
2 yumurta
1 çb. zeytinyağı
1 çb. yoğurt

İç Malzemesi:
Yarım kg. yağsız kıyma
3 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Kimyon, karabiber,tuz


Yapılışı:
Soğan ve kıyma kavurulur. İçine haşlanmış patates rendelenip eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanır.
Her bir yufkaya sos malzemesi karışımı sürülür. Yufkanın karşılıklı kenarları 5'er cm katlanır ve kare şekline getirilir (Yapacağınız tepsiye göre boyutları ayarlanır). Bir kenarına iç malzemesinden konup rulo şekinde sarılır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre çörek otu veya susa serpilerek sıcak fırında pişirilir. Pişince dilimlenip servis edilir.Afiyet olsun





2 yorum:

poh poh perisi dedi ki...

nasıl lezzetli görünüyorlar anlatamam ellerine sağlık :)

Anne ve kızları dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili poh poh perisi,, Ay ne güzel bir isim bu böyle..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı