Yeni Yıl

8 Ekim 2009 Perşembe



Malzemeler:
1 sb. pirinç
1 sb. sıcak su ( bir kısmı tavuk suyu olursa daha lezzetli olur )
1 adet kuru soğan
Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber,yenibahar ve tarçın
2 yk. sıvıyağ ( veya sıvıyağ-tereyağ karışımı )
Haşlanıp didilmiş tavuk
Taze badem

Hamur için:
1 adet yumurta
1 yk. yağ
1 yk. yoğurt
Aldığı kadar un ve tuz

Hazırlanışı:
Hamuru için yumurta, yoğurt, tuz ve yağ karıştırılır. Azar azar un eklenerek yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur, dolapta dinlenmeye bırakılır.
Bademler sıcak suda yarım saat bekletildikten sonra kabukları soyulup,tavada kavrulur.
Pilav için pirinçler, nişastası gidene kadar bol su ile yıkanır ve süzülür. İncecik kıyılmış soğan, dolmalık fıstık ve pirinç, bir tencere içinde yağda,rengi şeffaflaşana kadar kavrulur.
Bir taraftan kuş üzümleri bir kase içinde su içinde bekletilerek şişmesi sağlanır.
Kavrulan pirinçli karışıma tavuk etleri ve tavuk suyu-sıcak su karışımı eklenerek pişmeye bırakılır. İsteğe göre tuz eklenir. ( Bu tarifte pilav, çok az miktarda sulu kalmalıdır ki daha sonraki aşamada fırında pişerken susuz kalmasın).
Pilav pişince tarçın, karabiber ve yenibahar eklenip karıştırılır.
Kalıp olarak kullanılacak büyükçe bir kasenin tabanı yağlanır. Mantı yufkası kalınlığında açılan hamurdan 1 cm eninde şeritler kesilerek kasenin zenimine ve yan yüzeylerine kafes şeklinde dizilir. Kafesin boş kalan bölgelerine bademler dizilir. Üzerine pilav dökülüp bi kaşık yardımıyla bastırılır. Öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar tutulur. ( Kalıp olarak kullanacağınız kaseyi cam tercih ederseniz bu aşamada altının kızarıp kızarmadığını görebilirsini ). Pilav çok fazla kurutulmadan fırından çıkarılır. 5 dakika dinlendirildikten sonra pilav, kalıbından ters çevrilir ve dilimkenerek servis yapılır. Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Kurutulmuş Tarhana KavurmasıKonya gezisinde satın aldığımız bir lezzet, denemek bu güne kısmet oldu..Mevlevi mutfağına ait bu tarif farklı bir tada sahip.   Ambalajın üzerindeki tarife göre yapıldı.  Konya' ya yolunuz düşerse mutlaka Somatçı' … Read More
  • Kafkas Kebabı Kalbiniz hangi güzel şey için çarpıyorsa, her doğan güneş size onu getirsin. Kafkas kebabını televizyonda bir programda not almıştım .  Bu kebabı yapan usta fırınlayıp çıkarttığında kebabın çevresine sarılan mil… Read More
  • Elazığ usulü içli köfte Kısa bir ara vermişliğim varsada buralardayım . hepinize kocamaaaan sevgiler.. Bu köfteyi de yaptım ya artık gam yemem.. Hoş daha önce de diğer iri olanları defalarca denemişliğim vardı. Ablamın dünürünün  Elazı… Read More
  • Çin mantısı yeniden..Orijinal çin tarifiyle. Evde bulunan bir paket çin yufkasını da bu şekilde hazırladım denemenizi öneririm. Ortaya harika bir lezzet çıkıyor.  Malzemeler: 250 gr. kıyma Çin lahanası ya da marulu, çok ince kıyılmış ( bunun yerine pı… Read More
  • Kilis Kebabı /Tepsi KebabıMerhabalar Sevgili Dostlar..  Kilis tava bizim çok sevdiğimiz bir lezzettir. 35 cm  çapında bir tepsi ile hazırladığım kebabımız 4 kişiyi rahatlıkla doyuruyor. Ben yanına sade pirinç pilavı yaptım siz neyle sunmak i… Read More

7 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Güzelliğe bak. Ne denir yani.
Muhteşem.

Stil Direktoru dedi ki...

ilk evlendigimde bende ömi ye yapmıstim ellerine saglık canım

ev dekorasyon hobi dedi ki...

Görünüşü kadar lezzetinin de güzel olduguna emimim.Ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için!

TAZE NANE dedi ki...

Mutlu haftalar dilerim.

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler Taze Nane!
Sana da mutlu haftalar!

eda dedi ki...

slm-hoş bir site emeginize saglık-sevgiler
yemekkahvekokusu.blogcu

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı