Yeni Yıl

19 Ekim 2009 Pazartesi




Malzemeler:

4 komposto kasesi un
Yarım paket yaş maya
1 çb. ılık süt
1 çk. tuz
1 yk. şeker

İç malzemesi:

300 gr. kuş balından küçük doğranmış koyun eti
1 adet kuru soğan
1 adet küçük küçük küp şeklinde doğranmış domates
1 yk. silme domates salçası
Tuz, karabiber, kekik
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta

Hazırlanışı:

Ilık sütün yarısına şeker, maya ve 1 yk un konarak mayanın eriyip kabarması için beklenir.
Derince bir kapta unun ortasına bu malzeme dökülür ve azar azar ılık süt ve gerekirse ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri kapatılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Diğer tarafta etler soğanla kavrulur, doğranmış domates, salça, tuz ve karabiber de eklenerek pişene kadar ocakta tutulur ve kekikle tatlandırılır. Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde bir parça ayrılır (burada ellerinizi hafifçe yağlarsanız hamurun ellerinize yapışmasını önlersiniz). Kalan hamur iki parçaya bölünür. Borcamın tabanı yağlanır ve hamurunyarısı parmaklar yardımıyla tabana yayılır. Etli iç, üzerine yayılır. Kalan hamur da yine eller yardımıyla tepsi ebadında en üste yayılır ( Bu işlemi iki naylon poşet arasında da yapabilirsiniz). En son kalan hamur parçasını kalem inceliğinde rulolar yapıp, iki rulo birbirine dolanarak burgu şekline getirilir ve borcamın kenarına süsleme amacıyla yerleştirilir.Bir adet yumurta sarısı iyice çırpılıp üzerine sürülür ve sıcak fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

1 yorum:

eczahaneci dedi ki...

blogu sevgilim sıdıka hanıma zorla okutturdum. dedim ki 'ya bu tarife uygularsın' yada yemek kursuna gidersin. ilk denemesini yapacak bakalım.kötü olursa sizden ,iyi olursa sevgilimden bilirim.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı