Malzemeler (8 Kişilik)
8 adet iri patates
1 kase dolusu sosis
1 kase haşlanmış mısır
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım kase küp küp doğranmış tereyağ
2 kaşık domates salçası
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Patatesler soyulup dörde bölünür ve düdüklü tencerede 5 dakika haşlanır ( Patateslerin daha lezzetli olması için haşlama suyuna 1 yk. sirke ekleyin).Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve sıcakken ezilir. İçine tereyağ ve kaşar rendesi eklenir. Peynir ve tereyap eriyene kadar karıştırılır. Bu arada tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Tabanı yağlanmış fırına dayanıklı bir kaseye yayılır ve sıcak fırında bekletirilir.
Diğer tarafta sosisler, 2 kaşık salça ve 1 ça baydağı sıcak su ile pişirilir. Fırından çıkarılan patatesli karışımın üzerine haşlanmış mısır taneleri ile beraber dökülür ( Arzu edilirse küp küp doğranmış kornişon turşusu da eklenebilir ).Fırında tekrar 10 dakika kadar bekletilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...
6 yorum:
Canım ya bende çok seviyorum da patatesler geç pişiyor çaresi var mı
ayyyyy bayılırıııııııııım.bol ketçap mayonez sıkar kaşık kaşık of of mahfettim beni üstelik diyete devam ediyorum
Cevap için geldim ama cvp yok :(
Eda'cım buna cevabı annem vermeli,ben yöntemi bilmiyorum çünkü!Ama o da babamla meşgul olmaktan yazamadı sanırım!Babam ameliyat oldu da.
Bayılırım kumpiree :p arada da yaparım ama dışarda yeriz genelde. Deneyeyim senin tarifinlede..
Elinize sağlıkkkk..
Sevgili stil direktörü, kusura bakma bir süre blogla ilgilenemedim.. Patateslerini soyup mandalina kadar parçalara bölüp düdüklü tencerene sadece üstleri batacak kadar su koyup kapat ve düdüğü yada sibobu çıkınca 4-5 dakikaya ayarla pişeceklerdir.içine tuz ve bir yemek kaşığı sirke koy. Eğer orta boy patatseleri tüm olarak pişirmek istersen 8 dakikada pişeceklerdir.Benim soyup pişirmek daha kolayıma geliyor, hemen sıcakken süzüp eziyorum.. Sevgiler canım..
Yorum Gönder