5 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı margarin
2 yk. un
4 sb. et suyu
4 dilim ekmek
1 sb. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
Soğanlar piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranıp margarin ile şeffaflaşana kadar kavrulur. 2 yk un eklenerek kavurmaya devam edilir.Et suyu eklenip 25 dk. pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip 5 dk sonra ateşten alınır. Isıya dayanıklı çorba kaselerine çorba paylaştırılır, üzerlerine birer dilim eklenip rendelenmiş kaşar peynirinden bolca serpilir. Sıcak fırında yalnız kaşar peynirleri eriyene kadar bekletilir. Üzerlerine pul biber serpilerek sıcak servis edilir.Afiyet olsun...
3 yorum:
Ellerine sağlık canım mis gibi olmuş.
Sağol Eda'cım!
Bunu denemeye çalıştım olmadı annem döktüm inan sen ya pda kargo et desem hehe
Yorum Gönder