Yeni Yıl

20 Ekim 2009 Salı



Malzemeler: (4  kişilik)

5 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı margarin
2 yk. un
4 sb. et suyu
4 dilim ekmek
1 sb. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

Soğanlar piyazlık ( yarım ay şeklinde) doğranıp margarin ile şeffaflaşana kadar kavrulur.  2 yk un eklenerek kavurmaya devam edilir.Et suyu eklenip 25 dk. pişirilir.  Tuz ve karabiber eklenip 5 dk sonra ateşten alınır. Isıya dayanıklı çorba kaselerine çorba paylaştırılır, üzerlerine birer dilim eklenip  rendelenmiş kaşar peynirinden bolca serpilir. Sıcak fırında yalnız kaşar peynirleri eriyene kadar bekletilir. Üzerlerine pul biber serpilerek sıcak servis edilir.Afiyet olsun...

3 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Ellerine sağlık canım mis gibi olmuş.

lezzettabağı dedi ki...

Sağol Eda'cım!

Stil Direktoru dedi ki...

Bunu denemeye çalıştım olmadı annem döktüm inan sen ya pda kargo et desem hehe

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı