27 Ekim 2009 Salı
27 Ekim 2009 Salı
05 - Zeytinyağlılar, 11 - Salatalar
2 yorum
Zeytinyağlı biber dolması içi gibi iç hazırlanır ve tohumları temizlenmiş çiğ kırmızı biberler içine doldurulur. Tencerede pişirdikten sonra ılıyınca biberlerin kabukları soyulup servis yapılır. Afiyet olsun..
Not: Düzgün şekilli kırmızı biberlerin seçilmesi tavsiye edilir.
Benzer Yazılar:
Terbiyeli Sebze Çorbası / Z. yağlı İç Bakla/ Fincan Keki Merhabalar yeniden, güzel bir hafta diliyorum. Bir önceki iftar soframdaki lezzetlerin tarifini isteyen arkadaşları bekletmek istemedim. Bu hafta ki davet soframda da yine bu çorba vardı. Sizler çorbaya di… Read More
Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More
Etli Taze Yaprak Sarması/ Bahçemiz asmasından Güzel bir eylül haftasına iyi başlamanız dilekleriyle merhabalar, nasılsınız? Artık kışlık yiyeceklerin hazırlanma vakti geldi hatta geçmeye başladı bile..Bu gün sizlere mayıs… Read More
Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
Kuru Patlıcan dolması / Halep Usulü Merhabalar, Nasılsınız değerli okuyucularım, bir haftadır baharla birlikte alerjilerimden kaynaklanan yoğun öksürükle uğraşıyorum. 23 Nisanda başladı hala devam ediyor ne illet bir hastalıkmış, sanki boğma… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
İşte bu tadı seviyorum annem de çok yapar ellerine sağlık canım.
Sevgili stil direktörü,teşekkürler yorumun için ,anneciğine selam sevgiler..şükran
Yorum Gönder