Yeni Yıl

21 Kasım 2008 Cuma

















Malzemeler:
(4 kişilik)
750gr. bonfile
1 çay bardağı süt
kırmızı kuru soğan (halka doğranmış)
3'er adet yeşil ve kırmızı çarliston biber (jülyen doğranmış)
1 çay bardağı un ve mısır unu karışımı
2'şer adet havuç ve patates (jülyen doğranmış)
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
kızartmakiçin tereyağ veya sıvı yağ

Yapılışı:
Bonfileleri şeritler halinde doğrayalım.Bir kabın içinde süt, ezilmiş sarımsak, biberiye ve karabiber karışımına bonfilelerimizi koyup üzerini streçleyerek en az 4 saat bekletelim.Bir tavaya tereyağ koyalım, içine bir diş çentilmiş sarımsak ilave edip aromasının yağa geçmesini sağlayalım.Sırasıyla jülyen doğranan biberleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar soteleyelim.Sotelerken bir miktar sıcak su ilave edelim.Sebzelerimizin sıcaklığını bir kapta koruyalım.
Tavamıza yine çok az sıvı yağ koyup ısınmasını bekleyelim.Etlerimizi marineden süzgece alalım ve oradan un ve mısır unu karışımına bulayalım.Her tarafının una bulanmasına özen gösterelim.Yağımız ısınınca etlerimizi iyice kızartalım.Arkasından halka doğranan soğanlarımızı tavaya alıp soteleyelim.Servis tabağına önce sebzeleri, üzerlerine eti ve soğan halkalarını dizelim.Kıyılmış maydonozla süsleyelim.
Afiyet olsun...




0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı