Yeni Yıl

7 Kasım 2008 Cuma


















Bu tarif çok uzaklardan...Avustralya Melbourne'de yaşayan Sevgili Ali Bey'den.. Üyesi olduğum "ağaçlar.net" forumundaki arkadaşımızdan.Orijinal tarifini aynen sizlerle paylaşıyorum.


Malzemeler:
1/2 kilo kemiksiz beyaz balik eti
zeytinyağı
havanda dövülmüş kişniş tohumu
tatlı kırmızı toz biber
limon, sarmısak tozu

Balıkların üzerine konacak un karışımı:
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
taze veya kuru biberiye yaprağı(istediginiz baharati un içerisinde kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Bu malzemelerin hepsi un içerisine karıştırılıp balıklar icin özel bir karışım elde edilir.İyice yıkanan ve kılçıkları temizlenen balık, şişlik parçalar halinde kesilip derince bir tabağa alınır.Üzerine zeytinyağı, limon, kişniş tohumu, kırmızı biber tozu, sarmısak tozu konup iyice karıştırılır ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.Yarım saat sonra balık parçaları bir tepsi içerisine yayılan un karışımı içerisinde her taraflari iyice una bulanacak bir şekilde karıştırılır.Sonra bu parçalar bir bir şişlere dizilip, içerde (ızgara altında) veya dışarda (mangalda) pişirilir.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı