Yeni Yıl

7 Kasım 2008 Cuma


















Bu tarif çok uzaklardan...Avustralya Melbourne'de yaşayan Sevgili Ali Bey'den.. Üyesi olduğum "ağaçlar.net" forumundaki arkadaşımızdan.Orijinal tarifini aynen sizlerle paylaşıyorum.


Malzemeler:
1/2 kilo kemiksiz beyaz balik eti
zeytinyağı
havanda dövülmüş kişniş tohumu
tatlı kırmızı toz biber
limon, sarmısak tozu

Balıkların üzerine konacak un karışımı:
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
taze veya kuru biberiye yaprağı(istediginiz baharati un içerisinde kullanabilirsiniz)

Yapılışı:
Bu malzemelerin hepsi un içerisine karıştırılıp balıklar icin özel bir karışım elde edilir.İyice yıkanan ve kılçıkları temizlenen balık, şişlik parçalar halinde kesilip derince bir tabağa alınır.Üzerine zeytinyağı, limon, kişniş tohumu, kırmızı biber tozu, sarmısak tozu konup iyice karıştırılır ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.Yarım saat sonra balık parçaları bir tepsi içerisine yayılan un karışımı içerisinde her taraflari iyice una bulanacak bir şekilde karıştırılır.Sonra bu parçalar bir bir şişlere dizilip, içerde (ızgara altında) veya dışarda (mangalda) pişirilir.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Fırında ÇipuraMalzemeler: (4 kişilik)4 adet orta boy çipura1 adet kuru soğan2 adet sert domatesyarım limon4 diş sarımsakzeytinyağıtuz karabiberYapılışı:Balıkları balıkçınıza temizletin, üzerlerine bıçakla çizikler attırın(muhtemelen atacak… Read More
  • Kalamar tadında nefis Turna balığı Merhabalar, balık mevsimi başladı çoktan, fırsat buldukça haftada en az bir kere balık yememiz öneriliyor. Bizde yemeğe özen gösteriyoruz.  Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı (küçük b… Read More
  • Safranlı Dil BalığıDün akşam evde yemek olmasına rağmen değişik tatlar bloğunun sahibi sevgili Mehtap'tan görüp yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşacağım.sizlerle..  Mehtap, katıldığı bir etkinlikte deneyip tarifi  bloğ… Read More
  • Karadeniz Levrek Artık haftada 1 gün balık yiyoruz.Cumartesi günleri bizim balık günümüz.Aslında haftada 2 kere balık yemek lazımmış ama biz bir kere de yesek yeter:)İşte bu da karadeniz levreğinin annemden aldığım tarifi...Malze… Read More
  • Enginarlı pilav/ Otlu fıstıklı Levrek Ben bahara enginar tarifleriyle başladım ama bu galiba sonuncu olabilir . Eğer yaparsamda resmini koymam artık.. Bizim işyerinde böyle sıkça kabak tatlısı çıktığında ki enfes yapılır  ''galiba kurum kabak tarlası satın … Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı