25 Kasım 2008 Salı
- 25 Kasım 2008 Salı
- 1 yorum
Bu tarifi dün akşam küçük kızım yaptı ve bloga eklerken onun yaptığı konusunda benden söz aldı.Aslında blogun adı anne ve kızları olmalıydı demeyi de ihmal etmedi:)
Malzemeler: (4 kişilik)
1 adet tavuk
İç pilav malzemesi:
1 bardağı pirinç
2 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 baş kuru soğan
tavuk ciğeri (ben koymadım)
2 bardak et suyu
2 çayı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı karabiber, yenibahar ve kuş üzümü
1 demet dereotu
Yapılışı:
1 baş soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın.Kuş üzümünü bir kasede 10 dakika ıslatın.Dereotunu ince kıyın.Pirinci, nişastasının çıkması için iyice yıkayın.İlk olarak 2 yemek kaşığı yağı tencereye alın orta ateşte eritin.Yağ kızınca fıstığı ilave edin, birkaç dakika kavurun.Soğanı ilave edin, pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca et suyu, tuz, biber, yenibahar ve kuş üzümünü koyun.Biraz kavurun bu malzemeyi delikli kepçe ile bir kenara alın ve kalan yağda pirinci kavurun.Ölçü ile tavuk suyunuzu koyun, birkaç taşım kaynatın, tam pişmesin.İçine kenara aldığımız kuş üzümlü malzemeyi ilave edin, tuzunu, baharatını ayarlayın, kıyılmış dereotunu da içine ilave edin.Bu malzeme ile temizlediğiniz tavuğun içini çok tıka basa olmadan doldurun ve butları çapraz yapın.Borcama yerleştirin, tavuğun her tarafına yoğurt, karabiber ve çok az salça karışımı sürün, etrafına da bir kaç dilim patates, biber, artan iç pilavı yerleştirin, sıcak fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerinize sağlık.
Eminim muhteşem görünüyordur.
Sevgiler.
Yorum Gönder