6 Kasım 2008 Perşembe
- 6 Kasım 2008 Perşembe
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Doğumgünüm için canım arkadaşım Deniz Blanco Leon yapmıştı bu pastayı.İşte şimdi de onun tarifini vermek istiyorum.
Malzemeler:
Keki:
3 yumurta
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
4 kahve fincanı un(unu göz kararı koyuyoruz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı miktarda kakao(koyu olsun derseniz çok koyun)
İç Dolgu Kreması:
Dr.Oetker muzlu puding(isteğe bağlı olarak normal muhallebi de koyulabilir.)
Dış Kreması:
Dr.Oetker Çikolata Sosu(bu da yine isteğe göre değiştirilebilir.)
Yapılışı:
Kek malzemeleri bir kapta çırpılarak hamur elde edin.Yağlı kalıba dökülüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Piştikten sonra keki soğumaya bırakın.Bu arada iç dolgu kremasını pişirin üzerindeki tarife göre.Diğer tarafta soğumuş olan keki enine ortadan ikiye kesin.Ters çevirdiğinizde üstte kalacak parçayı genişçe bir kabın içine ters vaziyette koyun.İçine dolgu kremasından bolca sürün.Sonra diğer kek parçasını üzerine koyun.İki kek parçasının kenarları birbirine iyice yapışacak.Bu şekilde buzdolabında bir gece bekletin.Ertesi gün keki ters çevirin ve üzerine pişirdiğiniz dış kremasından bolca döküp servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder