Yeni Yıl

20 Kasım 2008 Perşembe

















Benim anne tarafım Bosna Göçmeni.Bu tarifi anneciğim ve anne tarafından tüm Boşnak akrabalarımız yapardı. Ben de bu akşam ne pişirsem diye düşünürken, bu yemeği (bence hem yemek hem börek) yapmak istedik, çok da güzel oldu.Tarifini yine sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.Siz de denerseniz yorumlarınızı paylaşalım.

Malzemeler: (4 Kişilik)
4 adet iri sarı patates
1 su bard. un
3 yumurta
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
ince kıyılmış maydonoz

Yapılışı:
Patatesleri soyup irice rendeleyin ve soğuk su ile iyice yıkayıp nişastasının gitmesini sağlayın.Avuç içinde sıkarak çukur bir kaba alın.İçine yumurtaları, ununu, tuzunu ve karabiberini ilave edip iyice karışmasını sağlayın.En son zeytinyağını ve kıyılmış maydonozu ekleyin.Yağlanmış bir fırın kabına 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde malzemenizi yayın.Isınmış fırında altlı üstlü kızarana kadar tutun ve sıcak olarak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Not:
Buna annem, evde her daim bulunan pişmiş sütün kaymağını da koyardı. Dilerseniz siz de bir miktar krema ilave edebilirsiniz.



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı