7 Kasım 2008 Cuma
- 7 Kasım 2008 Cuma
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 1 yorum
Bu kurabiyeyi geçen hafta denememe rağmen bir türlü buraya yazamamıştım.Kuzenimizin bebeğine hayırlı olsuna gittiğimizde ikram ettiler, çok hoşumuza gitmişti, tarifini ben de sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
4-5 su bardağı un( azar azar ilave edilecek)
2 yumurta (birinin beyazı üstlerine sürmek için ayrılacak)
2,5 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket küp kesilmiş çikolata parçaları
Yapılışı:
Pudra şekeri, sıvıyağ ve yumurtalar iyice karıştırılır.Buna unu eleyerek ve kıvamını ayarlayabilmek için azar azar ilave edilir, üzerine kabartma tozu da serpiştirilir.Ve hamur yoğrulur.Çok fazla yoğrulmadan dolapta 10 dakika dinlenmeye alınır.Hamurdan ceviz kadar lokmalar alınıp yuvarlanır, ortasına parmakla bastırıp içine bir küp (tavla zarı kadar) çikolata konup hamurla kapatılır ve tekrar yuvarlak şekil verilir.Aralıklı olarak yağlı tepsiye dizilir.Üzerine çırpılan yumurta beyazı sürülür ve sıcak fırında 180-200 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok çekici bir fikir :) bu ara değişik kurabiyeler yaoma isteğim var zaten :) şu çikolataları dolduralım bakalım kurabiyelere :)
Yorum Gönder