Yeni Yıl

21 Kasım 2008 Cuma

Bu gün tarif defterimin arka sayfalarına not aldığım ve uyguladığım bir kaç püf noktasını sizinle paylaşmak istedim.Sizin de varsa böyle önerileriniz, burada paylaşalım..

- Buzdolabınıza küçük bir kase ile koyacağınız tuz, dolabın fazla nemini alacak ve daha iyi soğutacaktır.
- Yemek masanızın o güzelim örtüsüne meyve suyu mu döküldü, telaş etmeyin...Hemen o bölgeye tuz serpin, göreceksiniz ilk yıkamada hemen leke çıkacaktır.
- Zamanla grileşen beyaz çamaşırları beyazlatmanın bir yolu da evde tükettiğiniz yumurtaların beyaz kabuklarını ince,kısa çorap içinde ağzını bağlayarak çamaşırlarınızla birlikte makinaya koyun ve yıkama işleminden sonra atın.Çamaşırlarınızdaki farkı göreceksiniz.
- Benim çok hoşuma giderek uyguladığım bir yöntem de mutfaktaki çöp kovasına her yıkayışta kurulayıp poşet geçirmeden serptiğim bir avuç karbonat.Hem koku oluşmuyor hem de her torba değişiminde kovanın içi tertemiz görünüyor.
- Patatesli et haşlayacağınız zaman patatesleri ayrı, etinizi ayrı haşlayınız.Bu sayede sebzeli et yemeğinizin suyu berrak olacaktır.Daha sonra iki malzemeyi birleştirip birkaç taşım kaynatmanız yeterli olacaktır.
- Kızartma yapacağınız zaman tavanıza koyacağınız bir dal maydonoz evin kokmasını önleyecektir.
- Eviniz de güneş alan bir pencere önünde mutlaka birer küçük saksı mutfak otlarından yetiştirmeyi deneyin(maydonoz, nane, kekik, biberiye vs.).İnanın kendi yetiştirdiğiniz bu bitkilerle yaptığınız yemeklerin keyfi ve size verdiği mutluluğu hiç bir şeye değişmeyeceksiniz.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı