Yeni Yıl

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Güzel bir hafta dileyerek hepinize kocaman merhabalar sevgili dostlar.. Yaz mevsiminde patlıcanla yapılan bir çok farklı lezzet vardır bu da onlardan birisi. 


Güzel bir meze


Malzemeler:

2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet mozzerella peynir ( taze urfa veya köy peyniri ile de yapabilirsiniz. bir gece önceden ıslatıp tuzunu çıkartın ve yumuşamasını sağlayın )

Sos için:
1 su bard. su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kekik

Kızartmak için sıvıyağ
3 yemek kaşığı un ( patlıcanları bulamak için)

Patlıcanları soymadan halka halka dilimleyin tuzlu suda bekletin.  
Kurulayın her halkayı unlayın ve sıvıyağda kızartın kağıt havlu üzerine alın
Mozzerella peynirini halka halka dilimleyin.

Sos için domatesin kabuklarını soyun rendeleyin sıvıyağ, salça, tuz, kekik ve su ile pişirin.

Fırın kabına patlıcan ve peynirleri balık sırtı şeklinde dizin. yaklaşık 10 dakika (mozzerellalar eriyene kadar) fırınlayın , üzerine sosu gezdirin sıcak servis edin.


3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımmm nefis olmuş,patlıcan çok yakışmıştır..ellerinize sağlık..

sarkaç dedi ki...

ahh bu nedis, tam benlik bir tarif.
mozarella bulamayacağım için, alternatif vermeniz de harika olmuş. ellerinize sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili nursen çok teşekkür ederim. evet patlıcana sos ve peynir çok yakışıyor.

Sevgili sarkaç,bunu yoğurtla da yapan arkadaşlar var yeni farkettim..ama peynirlisi çok daha lezzetli oluyor açıkçası..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı