Bir hafta sonuna daha geldik, günler ne kadar hızlı geçiyor sanki dünmüş gibi yeni yıl, mart, nisan diyorduk bakın yazı bitirmek üzereyiz.. Biz güzel bir karadeniz gezisi yaparak dinleneceğiz zannetmiştik ama sanki bir hafta da deniz tatili yapsak fena olmayacak gibi.. Bakarsınız bu sefer de gitmeyi planladım yerlerden seslenirim sizlere belli mi olur.. Eylül benim bereketli ve en şanslı ayım olur her zaman bu sefer de böyle olacak..JJJ
Her gününüz bol sağlık, sevgi dolu ve afiyette geçsin olur mu? Adıyaman mutfağına ait olan bu kebabı da evde çok kolaylıkla yapabilirsiniz. Tarifiadını bile hatırlamadığım bir TV programında seyrettim tabi gece yarısıydı ve yutkunum yatmaktan başkaca elimden bir şey gelmedi ama ertesi gün bunlar yapıldı gördüğünüz gibi.. Orijinal tarifi harlı ateş üzerine oturtulan bir saç üzerinde yapılıyor, ama sizin sacınız yoksa geniş bir tavada da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Malzemeler: (4 kişilik) 1 kg. ince biftek 1 kase Kuyruk yağı( bazı büyük marketlerde satılıyor, yoksa tereyağ)ben tereyağ kullandım. 3 adet domates (1 cm kalınlıkta halka dilimlenmiş) Yeşil sivri biber Sarımsak (kabuklu kullanılacak) Marine etmek için: tuz, kekik, pul biber Hazırlanışı: Tuz, kekik, ve pul biberi bir kapta harmanlayın bunu etlerin yüzeyine bolca sürün ve üzerini streçleyip en az yarım saat bekletin. Kuyruk yağını ya da tereyağını küpler halinde doğrayın. Sacınızın kenarlarına halka halka kestiğiniz domatesleri, ortasına yağları, biberleri ve kabuklu iri diş sarımsakları yerleştirin harlı ateşte iyice kızarmalarını sağlayın. Domateslerin suyu ortada yağa karışınca çok fazla ölgünleşmeden domatesleri bir tabağa alın biberler kalsın. Sac a bu sefer etleri dizin arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin. Servis tabağına da aynı konumda dizin sarımsakları kabuklarından ayırın etlerin yanına koyun ve taze yeşillikle süsleyip sıcak servis edin.. Tadı çok güzel oluyor pratikliği düşünüldüğünde davetlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz için şiddetle tavsiye ederim.
Fırın poşetinde biberiyeli limonlu tavuk
Gününüz güzel, haftanız daha da güzel olsun..
Yılbaşı soframızdan bu tarif..
Fırın poşetinde
biberiyeli limonlu tavuk
Malzemeler:
Bir
orta boy köy tavuğu (Çağdaş matketlerde bulabilirsiniz.)
5-6
…Read More
Fırında tavuk kebabıHerkese kocaman sevgiler
Allahım biz Kayseri'de kaldığımız sürede mütemadiyen yemişiz arkadaşlar bakar mısınız yaz yaz tarifler bitmiyor.. Daha bunlar evdekiler, bir o kadar da dışarıda gittiğimiz mek…Read More
Düğün Çorbası
Olumlu
bir gün, anlamlı bir gün, barışçı bir gün,Huzurlu bir gün, neşeli bir gün, sağlıklı
bir gün,Başarılı bir gün, üzüntüsüz bir gün,
değerli bir gün,Keyifli bir gün, unutulmaz aşklarla dolu
bir gün,Velhasıl iyi, mu…Read More
Kafkas Kebabı
Kalbiniz hangi güzel şey için çarpıyorsa, her doğan güneş size onu getirsin.
Kafkas kebabını televizyonda bir programda not almıştım .
Bu kebabı yapan usta fırınlayıp çıkarttığında kebabın çevresine sarılan mil…Read More
Hesapta olmayan hastane acil ziyareti / Kağıt Kebabı
Kar yağışı bol geçecek bir haftaya giriyoruz. Mutlu, sağlıklı ve çok güzel geçsin haftanız.
Biz geçen hafta 3 gün yine hastanelerdeydik bu defa babam hastalandı. Geçen hafta değişiklik olsun diye bize getirmiş…Read More
0 yorum:
Yorum Gönder