Yeni Yıl

5 Ağustos 2014 Salı




Herkese sevgi dolu güzel bir gün olsun..

Patates mayalı poğaçayı çoktandır yapmıyordum. Rahmetli Anneciğim patatesleri haşlar hamura katar ve mayalanmaya bırakırdı ondan sonra da farklı farklı şekillerde poğaçalar börekler yapardı. Rahmetli amcamın hanımı Fatma yengemde beş çayına bize gelmeyi çok sevdiğini söylerdi, nedenini soranlara da ''Makbule çayın yanına çok güzel hamur işleri  yapıyor bu yüzden'' derdi. hepsinide buradan rahmetle anıyorum. 

Bu tarifimin ölçüleri (2 tepsi için)

2 adet yumurta
1 su bard. oldukça suluca yoğurt
2 adet haşlanmış patates
1/2 su bard. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bard.yumuşak tereyağ
1/3 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:
Patatesi soyup dörde bölün 4 dakika düdüklüde çok az su ekleyerek pişirin sıcakken ezin. 
Hamuru yoğuracağınız kaba 1 tam yumurtayı + 1 beyazı yoğurdu, tuzu,ufaladığınız mayayı, şekeri yağları ekleyin iyice karıştırın üzerine patatesi ve azar azar unu ilave edip oldukça yumuşak bir hamur yoğurun . 
İyice özleşince topak haline getirip beş dakika bekletin bu arada fırını yakın ısınsın. 
Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp pasta tabağı kadar açın dörde bölün ve her birinin ortaya gelen ucunu biraz uzatın diğer geniş kenarından rulo sarın ve 
U şekli verip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini bir bezle örtüp kabarmalarını bekleyin. 
Poğaçalar mayalanıp iki katına çıkınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün bol çörekotu serpip fırında kızarana kadar pişirin.. 



2 yorum:

sarkaç dedi ki...

patates mayası, ne kadar orjinal bir tarif. mutlaka ben de uygulamalıyım. Ellerinize sağlık

Şükran Ünal dedi ki...

Teşekkür ederim sarkaç, patates hamura çok yumuşak bir doku katıyor.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı