Yeni Yıl

18 Temmuz 2012 Çarşamba






Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik.
Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceğim lezzeti yıllar önce gittiğimiz Ege de bir restorantta arkadaşlarla tatmıştık .bu nefis Pilakinin yanında her türlü deniz ürünlerini, zeytinyağlı ege otlarıyla hazırlanmış enfes mezeleri, kısaca hepsi o kadar lezzetli gelmişti ki eşimin de benim de tadı damağımızda kalmıştı. Ben size şimdilik sadece plakinin tarifini vereceğim, Diyeceksiniz ki bu bizim bildiğimiz plaki.değil mi? tamam bu bizim bildiğimiz pilaki ama ustanın tarifiyle denemenizi öneririm. .Bu sene de kısmet olurda gidersek tatil dönüşü mekandan ve muhteşem lezzetlerinden alabildiğim diğer meze tariflerinden fotolarla ayrıca bahsetmeyi düşünüyorum. Sevgiyle sağlıkla kalın..

 Gelelim tarifine

Malzemeler: (4 kişilik)


1 kase iyi cins fasulye (bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış)
1 iri soğan (yemeklik doğranmış)
1 kırmızı biber (acı)
3 diş sarımsak
İyi cins zeytinyağı ( 1 kahve fincanı)
Biber ve domates salçası
1 havuç (küp doğranmış)
Tuz karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu

Hazırlanışı:
Zeytinyağında havuç, sarımsak, acı biber ve soğan hafif kavrulur.
Salçalar eklenir bir iki kere de onunla kavrulur.
Kuru fasulye ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Toz şeker, limon suyu, tuz, karabiber eklenir yumuşayana kadar pişirilir.  
Üzerine kıyılmış maydonoz serpip ılık olarak servis yapılır.

Not:
Pilakinin lezzetindeki en önemli püf noktası iyi cins bir zeytinyağı ve fasulye kullanılması..


Benzer Yazılar:

  • Havuç Humusu Havuç Humusu  Malzemeler:        5 adet havuç      3 diş sarımsak      1/2 su bardağı tahin      1 limon suyu      1 çay brd.zeytiny… Read More
  • Közlenmiş Sarımsak aromalı Kuru Fasulye Püresi Merhabalar  herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz  bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince … Read More
  • Erişteli Köz Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet közlenmiş patlıcan 1 kase erişte haşlanmış süzülmüş 2 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak 3 adet kapya biber Tuz Üzeri için :  2 adet ezilmiş sarımsak 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 çay bard kıyılmış ce… Read More
  • Adana usulü Kısır Günlerin vazgeçilmezi Adana usulü kısır tarifimle yeniden merhabalar... Çocukluğumda mahallemizde bir Mübeççel teyzemiz vardı Adanalı, o kadar güzel kısır yapardı ki daha onun üzerine güzel bir kısır yemedim ne yalan s… Read More
  • Taze Fasulye Yoğurtlaması Malzemeler: Yarım kilo taze fasulye 250 gr. yeşil taze biber 1 adet kuru soğan 2 tane iri domates veya 1 kase domates sos 1 kase süzme yoğurt 2 veya 3 diş sarımsak kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı … Read More

7 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,eline sağlık canım:))

Oglak Kizlari dedi ki...

hımmm yemede yanında yat.
Ellerine sağlık.

Aç anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Hımm gerçekten çok güzel bir tarif. görüntü de çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık cnaım:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HADİ BAKALIM ZEYTİNYAĞLIMIZ HAZIR..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
HAYIRLI RAMAZANLAR...

Gönül dedi ki...

canım benimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm özledim ve geldim.)))))) ellerine sağlık hayatımmmm....ankaraya geldiğimde yada istanbula geldiğinde mutlaka görüşelim konuşacak çok şey birikti....... çok öpüyorum sevgilerimle

Nilgün dedi ki...

Bende yemeğin lezzetinde kullanılan yağın önemine inananlardanım. Ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar..

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.nefis görünüyor.Bir de ustanın tarifi ile denemek lazım:)
Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı